Sportfilm: Gól!Mozifilmek
Amikor Santiago Munez (Kuno Becker) 10 évesen Mexikó földjéről Amerikába, a lehetőségek országába lépett, csupán két... >>>
Amikor Santiago Munez (Kuno Becker) 10 évesen Mexikó földjéről Amerikába, a lehetőségek országába lépett, csupán két dolgot tudhatott magáénak: egy focilabdát és egy rongyos képet a világbajnoki trófeáról. Los Angeles-ben nőtt fel, számtalan féle munkát végezve, egyetlen szenvedélye pedig, a labdarúgás, mindvégig megmaradt. Sosem felejtette el apja intő szavait ("kétféle ember él a világon: egy, aki nagy házakban lakik, és egy másik, aki nyírja a pázsitját és mossa az autóját"), ám Santiago titkon bízott abban, hogy eljön majd az ő ideje.
És valóban! Egy nap ugyanis Glen Foy (Stephen Dillane), egy angol focista és játékosmegfigyelő kiszemelte magának Santiago-t egy helyi összecsapáson. Azonnal feltűnt neki, milyen ügyesen, gyorsan és okosan futballozik a mexikói srác - pontosan olyan tulajdonságokkal bír, amelyekre az angol Premier Ligás Newcastle United éhezik.
Így hát Santiago-nak, a szegény dél-amerikai srácnak azon a földrészen és abban a városban kell helytállnia, ahol a futball vallás, a templomot pedig úgy hívják, hogy St. James' Park stadion. Be kell bizonyítania, hogy sziklaszilárd elhatározással képes felvenni a nemzetközi ritmust, és győzelemre tudja segíteni csapatát, a világ egyik legismertebb és legelismertebb klubját, a Newcastle United-et.

Az eredetileg Diego Luna főszereplésével és Michael Winterbottom rendezésével meghirdetett film főhőse végül egy másik fiatal mexikói színész, Kuno Becker lett, a direktor pedig az utolsó utáni pillanatban szerződtetett Danny Cannon (Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron; A helyszínelők; Miami helyszínelők). A 30 millió dolláros költségvetésű filmben számos sztár-focista (többek között Zinédine Zidane, David Beckham, Patrick Kluivert és Raúl) is feltűnik, akik - ki mást? - önmagukat játsszák.

Gól!
Goal!
amerikai film 2005
dráma, sport

Szereplők:
Kuno Becker, Allessandro Nivola, Marcel Iures, Stephen Dillane, Kieran O'Brian, Cassandra Bell, Greg Ellis
Rendező: Danny Cannon
Forgatókönyv: Adrian Butchart
Operatőr: Michael Barrett
Vágó: Chris Dickens
Zene: Graeme Revell
Gyártó stúdió:
Milkshake Films
Forgalmazza: Fórum Hungary

Mozipremier: 2005 Szeptember 22.
  • Ehhez a cikkhez: Gól! jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 22 Átlagolt érték: 4.36
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek