Filmek - mozi-dvd.hu

Zsernyákok

Dátum: 2004. szeptember 22. szerda, 15:35
Rovat: DVD filmek
Kategória: Vígjáték
A történet egy csendes, mintaszerű svéd kisvárosban, Hogbodornában játszódik, ahol egy évtizede nem történt semmilyen komoly bűncselekmény. >>>
A történet egy csendes, mintaszerű svéd kisvárosban, Hogbodornában játszódik, ahol egy évtizede nem történt semmilyen komoly bűncselekmény. A helyi rendőrök tevékenysége nagyjából abban merül ki, hogy megreggeliznek (hot-dogot), megkávéznak (némi hot-dog kíséretében), megebédelnek (...), majd még több kávét isznak. A politikusok úgy döntenek, hogy a bűnözés nélküli városban nincs szükség rendőrökre, ezért - a lakosokkal több mint jóbaráti kapcsolatokat fenntartó hat helyi zsernyák legnagyobb bánatára - be akarják zárni a rendőrőrsöt.

A pánik szelétől felocsúdó zsaruk ekkor meglehetősen rendhagyó eszközhöz nyúlnak: elhatározzák, hogy bűneseteket kreálnak, így talán megmenthetik állásukat.
A falu megrögzött iszákosát "előléptetik" bolti szarkává, az erdőben némi lövöldözést rendeznek és tüzet gyújtanak, ám sajnos eközben kedvenc virsliárusuk standja is a tűz martalékává válik. Hamarosan elszabadul a pokol, és különleges kommandó érkezik a nagyvárosból, hogy megfékezze a veszélyes bandát.

Rendező: Josef FaresForgatókönyvíró: Josef Fares, Mikael Hafström
Operatőr: Aril Wretblad
Zene: Daniel Lemma, Bengt Nilsson

szereplő(k):
Fares Fares (Jacob)
Eva Röse (Jessica)
Sissela Kyle (Agneta)
Torkel Petersson (Benny)
Göran Ragnerstam (Lasse)
Christian Fiedler (Folke)
Erik Ahrnbom (Haka

Megjelenés: 2004. Október 14.