Vígjáték: A repülő osztályDVD filmek
Jonathan csak 12 éves, de már a hatodik iskolába jár. Az utolsó esélye a lipcsei St. Thomas iskola, amely világhírű fiúkórusáról vált ismertté. Az igazgató, dr. Johann Bökh felveszi őt, és hamar kiderül, hogy Jonathan nem is kerülhetett volna megfelelőbb bentlakásos iskolába. Hamar összebarátkozik a szobatársaival – a szabadelvű Martinnal, a szégyellős Ulival, a kísérletező kedvű ifjabb Kreuzkammal és a mindig éhes bokszbajnokkal, Matzcal. A fiúk elviszik őt titkos találkozóhelyükre is, egy elhagyott vasúti kocsiba. Egy nap ott találnak egy rejtélyes idegent, a Nemdohányzót, akinek szintén van kulcsa a vagonhoz.
Másnap reggel a fiúkórus koncertfelvételre készül a Miklós-templomban, amelyet azonban megzavarnak a „bejárók”, akik mindig ellenségeskednek az internátusbeliekkel. A bejárók elrabolják Kreuzkammot, és elégetik a kottákat. Nagy hógolyócsata következik, amit a bennlakók nyernek meg, ám a Justus gúnynevű igazgató, dr. Bökh büntetést ró ki rájuk: egy színdarabot kell előadniuk az iskola karácsonyi ünnepségén. Nehéz jó darabot találni, de a gyerekek véletlenül rábukkannak egy viharvert levéltárcára a vasúti kocsiban, amelyben kézirat rejtőzik: A repülő osztály.

A fiúk tűzbe jönnek, és amolyan Star Trek típusú űroperát akarnak színpadra állítani. Jonathan zenét komponál hozzá, és meg is rendezi. Még a bejárókat is érdekli az előadás, csapatuk vezére, a csinos Mona is beszáll a darabba, de főleg Jonathan kedvéÊrt, aki szerinte nagyon édes kölyök. A dolog azonban bonyolulttá válik, amikor
Justus meghallgat egy részletet, és azonnal megtiltja, hogy előadják a darabot. Jonathan dühbe gurul, és kivágja a kéziratot az ablakon, majd egy véletlen következtében tűz keletkezik, és ki kell hívni a tűzoltókat.Jonathan elismeri, hogy ő volt a hibás, de Justus is érzi, hogy indok nélkül nem tilthatja meg az előadást. Végül elmondja a diákoknak, hogy a darab saját nehéz iskolaéveire emlékezteti, mivel akkoriban ő és legjobb barátja, Robert is írt egy ilyen színdarabot. De azt sohasem adták elő, mivel Robert váratlanul elutazott, és azóta sem találkoztak. Justus mégis engedélyezi, hogy előadják a darabot, és a gyerekek is szereznek egy kellemes meglepetést neki: összehozzák Roberttel, aki nem más, mint a Nemdohányzó. A karácsonyi ünnepség végén a bejárók és a bentlakók együtt énekelnek, és Jonathan is az iskolában marad, ahol végre barátokra talált.

Külföldi cím: Das fliegende Klassenzimmer

Gyártási év: 2003.

Gyártó ország: Németország

Hossza: 110 perc

Külföldi forgalmazó: Constantin Film

Magyarországi forgalmazó: Best Hollywood

Műfaj: családi

Főszereplők: Hauke Diekamp, Ulrich Noethen, Piet Klocke

Extrák a dvd-n:

 • interaktív menü
 • közvetlen jelenetválasztás
 • így készült a Repülő osztály (werkfilm)
 • saját előzetes
 • TV spot
 • honlap ajánló
 • fotógaléria
 • hang: magyar 5.1, német 5.1
 • felirat: magyar, német
 • kép: 16:9 (1: 2,35)
Megjelenés: 2004. Szeptember 28.

 • Ehhez a cikkhez: A repülő osztály jelenleg nincsennek további képek.
 • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek