Színésznő: Sandra BullockSzínészek, rendezők

Egy német operaénekesnő és egy amerikai karmester első gyermekeként 1965. július 26-án született... >>>

Sandra Bullock


Egy német operaénekesnő és egy amerikai karmester első gyermekeként 1965. július 26-án született Sandra Anette. Sandra élete első tizenkét évét a németországi Salzburg és az amerikai Arlington között ingázva töltötte. Nyolcéves volt, amikor először színpadra lépett egy operaelőadáson, cigánylányt alakított a karban, amíg a mama Carmenként tündökölt. Ezzel a produkcióval kapott kedvet a színészethez, de először el kellett végezni a középiskolát. Átlagos tanuló volt, de amikor csatlakozott a pompomlányokhoz, többen is felfigyeltek rá.

Érettségi után beiratkozott az egyetemre, persze drámatagozatra, bár a szülőkl féltették lányukat a művészi pálya általuk már jól ismert buktatóitól. Sandra az egyik vizsgaelőadáson Csehov Három nővérében szerepelt, s alakítása sikert aratott. Az ifjú színészpalánta ezután New Yorkba költözött, hogy további színi tanulmányokat folytasson, s este pincérnőként dolgozott, mivel a szülők úgy vélték, tanulnia kell az életet, s ennek megfelelően csak mérsékelt anyagi támogatást kapott otthonról.
A csinos felszolgálón megakadt egy producer szeme, s amikor kiderült, hogy egyébként színésznő, a Dolgozó lány című tévésorozatban rögtön megkapta a főszerepet. Ezután a Love Potion No. 9 főszerepe következett, a forgatás során partnerével, Tate Donovanal egymásba szerettek, a kapcsolat három évig tartott. Amikor Tate elhagyta, Sandra nehezen lábalt ki a csalódásból,

Sandra a munkába temetkezett, szerencsére kapott elég ajánlatot. A Hemingway és énben pincérnőt játszott, a szerepben hasznosíthatta korábbi személyes tapasztalatait, az Amit szerelemnek hívnakban nemcsak szerepelt, hanem ő írta az egyik dalt is, a Heaven Knocking on My Door címűt. Bár először Lori Pettyt szemelték ki A pusztító futurisztikus zsarulányának, Bullock kapta meg a szerepet, s Sylvester Stallone oldalán meggyőző alakítást nyújtott.

Az igazi áttörést azonban az 1994-és Féktelenül című mozi jelentette. Annie, a hétköznapi lány megformálása felkeltette John Turteltaub rendező figyelmét, aki pont egy ilyen karaktert keresett az Aludj csak, én álmodom című filmjéhez. Bár először Demi Moore-ra gondolt, de őt túl dekoratívnak találta, no nem mintha Bullock nem lenne elég vonzó. Alakítását Golden Globe-jelöléssel jutalmazták, s partnere, Bill Pullman is elégedetten nyilatkozott róla. 1996-ban 6 millió dollár kopogtatott Sandra ajtaján, ennyit kapott ugyanis a Ha ölni kell című mozi női főszerepéÄ?Ĺ rt. A sajtó összehozta partnerével, Matthew McConaugheyvel, s bár mindketten tagadták, a forgatás befejezése után kiderült, hogy a kapcsolat tényleg létezik - bár csak rövid ideig tartott.

magánélete miatt, mivel inkább a munkában törekszik tökéletességre. Gyakran emlegette, hogy mennyi múlik a produceren, ezért apja és húga segítségével létrehozta Fortis Films nevű produkciós cégét, ahol végre az ő kezében van a döntés joga. A cég első filmje a Majd elválik volt, míg az Átkozott boszorkákban producerként és executive producerként is közreműködött. Beépített szépségben okos és ügyes FBI-ügynököt játszik, aki a film elején legkevésbé sem alkalmas egy szépségversenyen való megmérettetésre.

Beépített szépség: Michael Caine és Benjamin Bratt között
"A szociális szituációkban hihetetlenül faragatlan és bárdolatlan módon viselkedő Gracie jól érzi magát a bőrében, és imádja a munkáját. Férfias nő, mindenféle női barátok nélkül, soha nem volt se igénye, se partnere, kivel eszmét cserélhetett volna harisnyakötőkről, rúzsról. Gondolkodás nélkül cselekszik és beszél. Az antinő megtestesítője."
Sandra producerként is közreműködött a filmben és a forgatás során mindenki nagyon jól érezte magát.A film elkészült, de az alkotó nem pihen. Jelenleg a Fool Proofot forgatja, amelyben - micsoda véletlen! - megint FBI-ügynököt alakít, aki egy "tökéletes" sorozatgyilkos nyomába ered, de ezt teszi két lelkes főiskolás is, s végül intellektuális verseny alakul ki az első terepen végzett megbízatását teljesítő ügynök és a diákok között. Persze, a tettes is beleszól…

A film elkészült, de az alkotó nem pihen. Jelenleg a Fool Proofot forgatja, amelyben - micsoda véletlen! - megint FBI-ügynököt alakít, aki egy "tökéletes" sorozatgyilkos nyomába ered, de ezt teszi két lelkes főiskolás is, s végül intellektuális verseny alakul ki az első terepen végzett megbízatását teljesítő ügynök és a diákok között. Persze, a tettes is beleszól. Júniusban kezdik forgatni a The Chambermaidet, ami egy napjaink Chicagójában játszódó, modern Hamupipőke-történet, persze Sandrával a főszerepben. És ami még hátra van: a Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood, egy fiatal nő története, aki belefárad anyja excentrikus viselkedésébe és elköltözik otthonról.
Még esküvőjére sem hívja meg anyját, akit Ellen Burstyn alakít, ám amikor később postán megkapja anyja naplóját és belelapoz, meglepő felfedezésekre jut. A projekt érdekesnek tűnt, ám Callie Khouri rendezőnő másképpen képzelte el a figurát, ezért Bullock kihátrált a produkcióból, egyelőre úgy tűnik, Julia Roberts veszi át a szerepet.


Ami az igazi esküvőt illeti, Sandra saját bevallása szerint számára nem sürgős a dolog. Mostanában Bob Schneider zenésszel mutatkozik, nemrégen az Austin Music Awards díjátadásán bukkantak fel együtt, ahol Schneider több díjat is átvehetett.
Sandra egyelőre még vár az igazi elismerésre, de szerinte a lényeg az, hogy a közönség szereti a filmjeit, melyek nem is jövedelmeznek rosszul, sőt. A többi pedig csak idő kérdése...

2013 Gravitáció (Gravity)
2013 Női szervek
2011 Rém hangosan és irtó közel
2009 Nász-ajánlat
2007 Megérzés
2006 Ház a tónál
2006 A hírhedt
2005 Beépített szépség 2. - Csábítunk és védünk
2004Ütközések
2002 Két hét múlva örökké
2002 Kísérleti gyilkosság
2002Vagány nők klubja
2000 Beépített szépség
2000 Zsaru pánikban
2000 28 nap
1999 Mint a hurrikán
1998 Átkozott boszorkák
1998 Egyiptom hercege
1998 Majd elválik
1997 Féktelenül 2 - Teljes gőzzel
1996 Ha ölni kell
1996 Képtelen képrablás
1996 Szerelemben, háborúban
1995 Aludj csak, én álmodom
1995 A hálózat csapdájában
1994 Féktelenül
1993 Az amazon
1993Hemingway és én
1993 Nyom nélkül
1993 A pusztító
1992 Bűvöletben
1992 Amikor a partinak vége
1992 Szerelmi bájitalKépek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 7 Átlagolt érték: 4.71
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Színészek, rendezők