Magyar film: Ópium - Egy elmebeteg nő naplójaMozifilmek
1913 Magyaroroszág. Brenner József író-orvos (Ulrich Thomsen) története egy újkori Faust-történet. Brenner orvosként dolgozik >>>
Ópium - Egy elmebeteg nő naplója
magyar film 2007
dráma, játékfilm

1913 Magyaroroszág. Brenner József író-orvos (Ulrich Thomsen) története egy újkori Faust-történet. Brenner orvosként dolgozik a múlt század eleji elmegyógyintézetben. Már hónapok óta írói válságban szenved, egy sort sem képes papírra vetni. És közben a morfium rabjává válik.

Egy nap új beteget bíznak rá, a huszonnyolc éves Gizellát (Kirsti Stubo)... Az elmebeteg nő viszont csak ír és ír, ő saját naplója rabja, nem képes letenni a tollat. A fiatal nőn mind jobban elhatalmasodik a kényszerképzet, hogy egy idegen, gonosz erő költözött belé. Brenner féltékeny lesz a nőre, aki zseniálisan, megszállottan alkot.
A kezdeti orvos-beteg viszony fokozatosan alakul át, orvos és beteg egymásba szeretnek, kapcsolatuk szexuális tébollyá hatalmasodik. Brenner az asszony testén keresztül akar kapcsolatba lépni a Gonosszal, és visszaszerezni képességét az írásra. Brenner doktor szövetséget köt vele, hogy segítségével mindazt megvalósítsa, ami eddig neki nem sikerült.
A Gonosz azonban testestül-lelkestül akarja magának Brennert. Ezért a szövetségért nagy árat kell fizetnie az orvosnak. Gizella cserébe, arra kéri Brennert, hogy vágja ki az agyát, szabadítsa meg a Gonosztől, hozza el számára a felejtést. Brennernek nincs választása. El kell pusztítania Gizellát: az egyetlen embert, akit igazán szeretett.

Szereplők:
Ulrich Thomsen, Kirsti Stubo, László Zsolt, Börcsök Enikő, Bognár Gyöngyvér, Rába Roland, Kassai László, Szőllősi Zoltán, Szőllősi Géza, Mádl Miklós, Molnár Erika
Rendező: Szász János
Író: Csáth Géza
Forgatókönyv: Szász János, Szekér András
Operatőr: Máthé Tibor
Vágó: Kornis Anna
Gyártó stúdió: Hunnia Filmstúdió Kft.
Forgalmazza: Hungarotop
Hossz: 108 perc

Hazai mozipremier: 2007. március 29.


  • Ehhez a cikkhez: Ópium - Egy elmebeteg nő naplója jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek