Magyar film: Yiddish BluesMozifilmek
Mindannyian kitűnő zenészek; egymásért, a zenekarért, a zene öröméÊrt játszanak együtt. A forgatások a Magyar >>>
Yiddish Blues
magyar film - 2004
zenés dokumentumfilm

Mindannyian kitűnő zenészek; egymásért, a zenekarért, a zene öröméÊrt játszanak együtt. A forgatások a Magyar Rádióban kezdődtek, és 2004 májusában fejeződtek be. Három év alatt számtalan helyszínen és szituációban volt együtt velük a stáb, készült több mint 60 óra felvétel.

A kamera újra meg újra megjelent az együttes körül, és folyamatosan kísérte a csapatot koncertről koncertre. Eközben riportok, beszélgetések formális és informális szituációk rögzítésének végeláthatatlan sorozata kezdődött meg. A Budapest Klezmer befogadta a stábot, zenekari tagként viszonyultak hozzánk. Élmény volt velük lenni, hallgatni és látni őket munka közben és otthon. Az ideálisnak tűnő látszat alól feszültségek kerültek a felszínre. Ezeknek az együttes számára sorsfordító konfliktusoknak a kipattanásánál, megoldódásánál is jelen volt a kamera. Mindeközben emberi sorsok, történetek tárultak fel; ezeknek pontos rögzítése volt számunkra a legnagyobb és legszebb feladat. Így lettek egy zenés dokumentum filmben a Klezmer Band tagjai olyan szereplők, akik az általuk megélt és megszenvedett igazságot hitelesen tudták felmutatni.

Szereplők:
A Budapest Klezmer Band tagjai: Jávori Ferenc, Gazda Bence, Kohán István, Tamás Gábor, Nagy Anna, Kiss Gábor, Végh Balázs, Bíró Eszter
Rendezte:
Nagy Ernő és Péterffy András
Zene:
Budapest Klezmer Band
Forgalmazza:
Mokép Rt.
Hivatalos honlap
Hossz: 78 perc

Mozipremier: 2004 December 9.
  • Ehhez a cikkhez: Yiddish Blues jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz