Magyar film: Állítsátok meg Terézanyut!Mozifilmek
Kéki Kata (Hámori Gabriella), a szerencse lánya. Csinos, vonzó nő, bár ahol megjelenik, mozdulnak rá a férfiak. >>>
Állítsátok meg Terézanyut!

Kéki Kata (Hámori Gabriella), a szerencse lánya. Csinos, vonzó nő, bár ahol megjelenik, mozdulnak rá a férfiak. Van szerető édesanyja, szeretetre vágyó öccse és - hozzá testvérként ragaszkodó - három barátnője (Ónodi Eszter, Schell Judit, Major Melinda). Van megbízható barátja is, aki már alig várja, hogy vőlegénnyé, férjé, sőt családapává léptessék elő. Minden készen áll a sikeres élethez, amely azonban egyre késik. Kéki Kata ugyanis egyáltalán nem boldog mindattól, amit a szeszélyes sors az ölébe csöppentett. Vitathatatlan adottságai ellenére ugyanis ebben a szép, ifjú, ámde mégis érettnek mondható korban, neki nincs se igazi munkája, se igazi szerelme. Pedig állandóan keresi mind a kettőt. Tulajdonképpen erről szól ez a történet. Kata két karakterből van összegyúrva. Az egyik egy esendő nő, akivel - akarata ellenére - mindenféle kellemetlen dolgok történnek, a másik pedig egy éles szemű, ellenállhatatlan humorral megáldott mesélő, aki csodálatosan tálalja a másikkal megtörténteket.
Történetünk kezdetén Kata a Magyar Rádió ilyen-olyan újságírója. Unja a nem az ő kedvére szabott szellemi robotot, és legalább ugyanennyire unja áhítatos imádóját, Marcit (Elek Ferenc), aki zokszó nélkül tűri szeszélyeit, és maradéktalanul kiszolgálja őt. Kata pechére éppen ekkor szalad össze régi szerelmével, Fonyóval (Hujber Ferenc).
Az egykori érzelmek - épp a tilalom hatására - robbanásig feszülnek, ám a körülményekre való tekintettel csupán heves kommunikációs kapcsolat alakul ki közöttük (telefonok, SMS-ek, e-mailek), míg végül az elővigyázatlan Kata lebukik, Marci véletlenül rábukkan a világháló segítségével folytatott szerelmi levelezésre. Nem csoda, a viszmajornak szakítás a vége! Ha már így alakult, akkor legalább a Fonyó meglett volna!
Ám a hirtelenjében felszabadult lány hirtelen már nem is annyira vonzó! A magányossá vált Kata sorsáért egyre jobban aggódnak szerettei. Édesanyja (Kiss Mari) állandó partnert, netán családot remél nyughatatlan lányának, a barátnők pedig állandóan nyomon követik Kata igencsak botladozó lépteit az élet sűrűjében. Kata ambiciózus. Szorgalmasan jár állásinterjúkra és legalább ilyen szorgalmasan próbálkozik különböző férfiakban (Csányi Sándor, László Zsolt) meglelni az igazit.Rácz Zsuzsa nagysikerű, "magyar Bridget Jones"-nak kikiáltott regényéből az eddig reklámfilmeket készítő Bergendy Péter egykori Cinema-főszerkesztő rendezett szórakoztató közönségfilmet.

Mozipremier: 2004 December 16.
  • Ehhez a cikkhez: Állítsátok meg Terézanyut! jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz