Filmek - mozi-dvd.hu

Fizika Show - 100 kísérlet (4 DVD)

Dátum: 2009. január 14. szerda, 11:29
Rovat: DVD filmek
Kategória: Ismeretterjesztő
A felvételek a Csodák Palotája európai tudományos fesztiválján készültek. A DVD lemezeken a 100 legizgalmasabb kísérletet láthatjuk. >>>
Fizika Show - 100 kísérlet (4 DVD)
magyar film 2007
ismeretterjesztő

A felvételek a Csodák Palotája európai tudományos fesztiválján készültek.

A DVD lemezeken a 100 legizgalmasabb kísérletet láthatjuk. A kísérletek akár otthon, akár iskolai órán megtekintve látványos és érdekes módon mutatják be a fizikai jelenségeket.

Öveges professzor örök álma volt, hogy tudományos játékszobákat létesíthessen. Ezt a tervét többször hangoztatta, amely – sajnos csak évekkel halála után – 1995 őszén vált valósággá, amikor megnyitották a Csodák Palotáját Közép-Európa első – s gyakorlatilag máig egyetlen! – interaktív tudományos központját. Itt egy külön terem viseli a professzor nevét, ahol minden nap látványos, izgalmas fizikai kísérletek tucatjait mutatják be.

A Fizika Nemzetközi évében, 2005 április 18-19-én Guinness Világrekord-kísérletként 24 órás nonstop fizika kísérlet-bemutatót tartottak, majd ezt felülmúlva 2007. október 6-7-én már 33 órán át zajlott a Fizika Show folyamatosan az Öveges teremben.

Természetesen lehetetlenség volt mind a 33 óra több száz kísérletét nézőként végigülni és a terem befogadóképessége is korlátozott volt.

Hogy senki ne maradjon le, illetve a jelen lévők újra átélhessék a kísérletek izgalmát, feleleveníthessék a tanultakat, a sok száz bemutatott kísérletből válogatták ki a legjobbakat és ezt a 100 kísérletet szerkesztették négy DVD-t tartalmazó kiadványba. ezeken neves hazai és külföldi előadók mellett számos ifjú tehetség is bemutatkozhat.

Témakörök:

Hullám-világ
Hang-, fény,- és mikrohullám
Nyomás!
Repülés, gázok és folyadékok, meteorológia
Delejes körök
Mágnesesség és elektromosság
Csudás fizika
Bűvész-kísérletek

Főszereplők:
Kiss Csaba, Dr. Márki-Zay János, Dr. Nagy Anett, Horváth Tamás, Dr. Vida József, Pataki Attila
Gyártó: Csodák Palotája
Hossz: 360 perc

DVD Információk:
Hang: Stereo
Szinkron: magyar
Kép: 1,33:1 (4:3)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Közvetlen jelenetválasztás

DVD Megjelenés: 2009. január 15.