Magyar film: Argo DVDDVD filmek
Argo DVD

Egy kétezer éve, Magyarországon elrejtett római kincset hajszol három különleges kincsvadász csapat.

Argo

magyar film 2004
akció-vígjáték, Trash-mese, Suttyó film

Egy kétezer éve, Magyarországon elrejtett római kincset hajszol három különleges kincsvadász csapat. A szuper technikával felszerelt külföldi műkincscsempészek (Oszter Sándor, Mucsi Zoltán, Balogh Ádám), a lecsúszott biztonsági őrökből verbuválódott agresszív, ámde primitív szerencsevadászok (Kovács Lajos, Scherer Péter, Kiss József), és azok a hőseink, akik között megtalálható az ógörög-latin szakos bölcsészhallgató (Görög László), a kiugrott fiúzenekar-tag (Steiner Kristóf) és Héraklész. Ezen kívül sok karakter színesíti a cselekményt, akik így-vagy úgy belebonyolódnak a kincsért folyó harcba (Jáksó László, Nagy Feró, Csuja Imre stb.)

Hőseink keresztül-kasul bejárják Magyarországot, és közben a cselekmény szálai is találkoznak, átszövik egymást. A mesés kincs nyomára két tárgy vezet, egy barbár fejedelem palástja és egy római centurió naplója.
A biztonsági őrök Balog Tibi, egy kirúgott rendőr vezetésével, egy leselejtezett páncélautóval Balaton felé veszik az irányt (tévesen). Náluk van a napló szövegét tartalmazó pergamentekercs, amit a Történeti Múzeumból loptak el. Problémamegoldó képességük csekély, vagyis lépten-nyomon lövöldözni kezdenek. Kiváltképp titkos fegyverük, Pszichó (Bitskey Lukács), aki egy szót sem szól egész film alatt, és még a társai is félnek tőle. A profi műkincscsempészek birtokolják a másik útjelzőt, a palástot. Megbízójuk, egy angol műkincskereskedő. Mozgó bázisuk egy kamion, amelynek a hátsó, tanker részében kialakított multimédia-központ a legfőbb támaszuk. Műholdas kapcsolat, lehallgatás, nyomkövetés számukra nem probléma.

Mivel azonban a dákok útvonalát követik végig Magyarországon éppen a csúcstechnika válik feleslegessé. Tézeusz, Orfeusz, Héraklész – az Argofantázianevű kopott kisbuszban – és a hozzájuk csapódott újságírónő nem rendelkezik nyomravezető tárggyal, viszont velük van a tudás. Náluk a gyakorlati érzék teljes hiánya okoz fennakadásokat, illetve az újságírónő, akivel a fiúk enyhén szólva nehezen találják a hangot.

Árpa Attila első filmje különlegesen szórakoztató, fordulatos, pörgős, látványos, kalandos és humoros.

Szerepők:
Jáksó László
Kovács Lajos
Oszter Sándor
Görög László
Scherer Péter
Ruttkay Laura
Nagy Feró
Mucsi Zoltán
Csuja Imre
Steiner Kristóf
Rendező:Árpa Attila
Operatőr:Christoph Vitt
Vágó:Váradi Zoltán
Zene:Nemes Csaba
Gyártó Studió:Legend Films
Forgalmazza: SPI
Hossz: 103 perc

DVD információk:
Hang: 5.1, DTS
Szinkron: magyar
Feliratok: angol, magyar, cseh, szlovák
Kép: 2.35:1
DVD extrák:
Interaktív menük
Közvetlen jelenetválasztás
audiokommentár
Argo

DVD premier: 2005. Február 9.

  • Ehhez a cikkhez: Argo DVD jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 4.5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek