Filmek - mozi-dvd.hu

Le a fejjel!

Dátum: 2005. március 06. vasárnap, 19:35
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Vígjáték
A film a középkorban játszódik, de ezt nem kell komolyan venni. Van egy ország, ahol egy lökött király uralkodik, ami rendjén is van: >>>
ugyanis itt nagyjából mindenki lökött.
Főhősünknek, a király pohárnokának sok a gondja. Eőször is a munkája igen fárasztó, van úgy, hogy egy nap háromszor is kell töltenie a király poharába, és otthona sem mondható nyugodt helynek. Anyósa régi boszorkánycsaládból származik, varázslataival állandó veszélyt jelent a ház népére, lánya mindenáron el akarja veszíteni a szüzességét, nagyobbik fia hóhériskolába jár és otthon a rokonain gyakorol, míg kisebbik fia egy zseni, aki korát évszázadokkal megeőzve feltalálja a robbanó motoros ős-gokartot és a szárnyas repüő szerkezetet. Ráadásul a pohárnok felesége a család bevételét úgy próbálja kiegészíteni, hogy házukat engedély nélküli zug-fogadóként működteti. Amiért fővesztés jár.
Egyáltalán: itt a középkorban mindenért fővesztés jár.
Néhány nap alatt megfordul a házában a koldusnak öltözött király, a magát jósnőnek álcázó királynő, a kor médiasztárja, Lothár, a nagy hóhér, a bolgár bérgyilkos és még néhány hibbant-furcsa figura.
Le a fejjel!
magyar film 2005
vígjáték

Szerepők:
Gálvölgyi János
Hernádi Judit
Bajor Imre
Fullajtár Andrea
Garas Dezső
Kamarás Iván
Dolák-Saly Róbert
Szarvas József
Murányi Tünde
Méhes László
Rendező: Tímár Péter
Operatőr: Csukás Sándor
Vágó: Tímár Péter
Zene: Závodi Gábor
Forgatókönyv: Szekér András
Gyártó stúdió: Hunnia Filmstudió
Forgalmazza: HungariCom
Hivatalos honlap
Letölthető eőzetes
Hossz: 90 perc
Mozipremier: 2005 Március 3.