Filmek - mozi-dvd.hu

Hibrid

Dátum: 2010. szeptember 04. szombat, 15:18
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Horror-sci-fi
Clive (Adrien Brody) és Elsa (Sarah Polley) mindenki által tisztelt, elismert szakembereknek számítanak a genetikai kutatás területén. >>>
Hibrid
Splice
amerikai, kanadai, francia film 2009
horror, sci-fi, thriller, dráma

Clive (Adrien Brody) és Elsa (Sarah Polley) mindenki által tisztelt, elismert szakembereknek számítanak a genetikai kutatás területén. Arra szakosodtak, hogy különböző állatok DNS-eit egyesítsék, és lenyűgöző, új egyedeket hozzanak létre ezáltal. A genetikában úttörő páros végül arra tör, hogy emberi DNS-t használjon egy új hibrid megalkotásához - valamit, amely majd az orvoslás érdekeit szolgálhatja.
A gyógyszerészeti vállalatot azonban, amely a kutatásaikat szponzorálja, sokkal inkább érdeklik a rövid távon elért, nyereséget hozó részsikerek, mint a jövőbe vesző végső és biztos eredmények.


Clive és Elsa ezért megpróbálják titokban tartani a felfedezéseiket. Megalkotják Dren-t, egy lenyűgöző teremtményt, amely egy sor váratlan fizikai és szellemi paraméterrel rendelkezik. Dren a legszebb álmaikat valósítja meg, hogy aztán végül mégis a legvadabb rémálmaik keljenek életre...

A kanadai kultrendező, Vincenzo Natali (A Kocka) filmjében olyan történetet elevenít meg, amelyben az ember által teremtett dolgok kicsúsznak létrehozójuk irányítása alól, hogy elszabaduljon a pokol. A Splice külföldi pénzből készült, Hollywood ugyanis általában elzárkózik az olyan kényes témák elől, amely a biológia erkölcstelen és vitára okot adó oldalát mutatja be, ráadásul a maga nyers valójában.


Szereplők:
Adrien Brody, Sarah Polley, Delphine Chaneac, David Hewlett, Amanda Brugel, Brandon McGibbon
Rendező: Vincenzo Natali
Forgatókönyv: Vincenzo Natali, Antoinette Terry Bryant, Doug Taylor
Operatőr: Tetsuo Nagata
Vágó: Michele Conroy
Zene: Cyrille Aufort
Gyártó: Copperheart Entertainment, Gaumont
Forgalmazó: Budapest Film
Hossz: 104 perc

Hivatalos honlap
IMDb

Hazai Mozipremier: 2010. szeptember 23.

Hibrid - Splice - Trailer, filmelőzetes: