Történelmi film: A sasMozifilmek
Időszámításunk szerint 140-ben a Római Birodalom kiterjeszti határait egészen Britanniáig. Kaledónia területén a rebellis törzsek >>>
A sas
The Eagle
amerikai, angol film 2011
történelmi, kaland, háborús, dráma

Időszámításunk szerint 140-ben a Római Birodalom kiterjeszti határait egészen Britanniáig. Kaledónia területén a rebellis törzsek még tartják magukat. Marcus Aquila (Channing Tatum) megérkezik Britanniába, ahol feltett szándéka, hogy visszaállítsa apja, Flavius Aquila (Laklóth Aladár) megtépázott hírnevét.
20 évvel korábban, Róma 5000 főből álló kilencedik légiója Flavius vezetésével a légió szimbólumát, a kilencesek sasát magasban hordozva vonult be Kaledóniába. Sosem tértek vissza. A légió és a szimbólum eltűnt az ismeretlenség ködében. Hadrianus, a Római Birodalom császára dühében egy falat építtetett a terület köré, ez a fal a római birodalom északi részének határát, az ismert világ határait jelzi.
Marcus célja, hogy kiváló harcossá váljon. Célkitűzésének elérését segíti legújabb megbízatása: dél-nyugaton egy kisebb erőd ostrománál vezeti bátran csapatát. Róma kitünteti a bátorságáért, de komoly sérülései miatt leszerelik a seregből, így Marcus kénytelen nagybátyja, Aquila (Donald Sutherland) falujában lábadozni.

Amikor Marcus ösztönösen megkíméli egy ifjú briton életét egy gladiátor küzdelemben, Aguila megvásárolja az Esca (Jamie Bell) névre hallgató ifjút, hogy rabszolgaként szolgálja Marcus-t.Marcus elutasítóan viselkedik a szolgájával, aki szemmel láthatóan mindent gyűlöl, aminek köze van a Római Birodalomhoz. Ennek ellenére esküt tesz, hogy hű szolgája lesz a férfinak, aki megkímélte az életét. Miután meghallja, hogy a sast egy északi törzsi templomban látták feltűnni, Marcus elindul és Esca segítségével Hadrianus fala felé veszi az irányt. Kaledónia fennsíkjai számos veszélyt tartogatnak, ezért Marcus kénytelen a területet jól ismerő rabszolgájára hagyatkozni.

Amikor egy Guern (Mark Strong) nevű egykori római katonával találkoznak, Marcus ráébred, hogy apjának titokzatos eltűnése valahogyan kapcsolódhat a rabszolgájának személyéhez és hűségéhez. A titok akkor válik igazán nyomasztóvá, amikor kettejüknek szembe kell szállni a rettegett Seal herceggel (Tahar Rahim).Szereplők:
Channing Tatum, Jamie Bell, Donald Sutherland, Mark Strong, Denis O'Hare, Dakin Matthews, Douglas Henshall, Tahar Rahim, László Zsolt, Gőz István, Laklóth Aladár
Rendezte: Kevin Macdonald
Forgatókönyv: Rosemary Sutcliff regényéből Jeremy Brock
Operatőr: Anthony Dod Mantle
Vágó: Justine Wright
Producer: Duncan Kenworthy
Zene: Atli Örvarsson
Gyártó: Toledo Productions, Film4, Focus Features
Forgalmazó: Palace Pictures
Hossz: 114 perc

IMDb

Hazai Mozipremier: 2011. március 24.

A sas (The Eagle) - Trailer, magyar feliratos filmelőzetes:

  • Ehhez a cikkhez: A sas jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 1
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek