Filmek - mozi-dvd.hu

A Halál a Ragadozó ellen

Dátum: 2005. április 07. csütörtök, 18:02
Rovat: DVD filmek
Kategória: Horror-sci-fi
Tudósok és szakértők egy csapata érkezik az Antarktiszra, hogy felkutassanak egy, a jégkéreg alatt rejtőző ősi piramist, >>>
A Halál a Ragadozó ellen - 2 DVD
Alien vs. Predator
amerikai film 2004
akció, horror, sci-fi

Tudósok és szakértők egy csapata érkezik az Antarktiszra, hogy felkutassanak egy, a jégkéreg alatt rejtőző ősi piramist, azonban hamarosan rá kell döbbenniük, hogy ez a felfedezés nem is olyan örömteli, sőt, veszélyt jelenthet az egész emberiségre. A piramis belsejében ugyanis két földönkívüli fajra bukkanak, akik évezredek óta háborúznak egymással a mélyben. Mindegy, melyikük kerül ki győztesként, mi csak veszíthetünk.
Az izgalmasnak tűnő, de tragédiába torkolló kaland akkor veszi kezdetét, amikor a milliárdos gyáros, Charles Bishop Weyland összehív egy archeológusokból, tudósokból és biztonsági szakértőkből álló csoportot, élükön a környezetvédő és világutazó Alexa Woodsszal, hogy vizsgáljanak meg egy a mélyen az Antarktisz jege alól sugárzó titokzatos objektumot.
Amit a fagyott felszín alatt 650 méteres mélységben találnak, az eleinte lázas izgalomba hozza, majd halálra rémíti őket. Egy különös piramisra bukkannak, amelyben az azték, egyiptomi és kambodzsai kultúra jegyei keverednek. A piramis belsejében olyan fejlett technológiával megépített teremrendszer rejlik, amit nyilvánvalóan csakis földönkívüli tudás alakíthatott ki, és évezredeken keresztül használt is. A termek falai váratlanul képesek átalakulni, csapdába ejteni és elvágni egymástól a csapat tagjait.
Teremről teremre haladva végül fény derül a rettenetes igazságra: Predátorok tartanak életben egy foglyul ejtett Alien Királynőt, aki százévenként egyszer rak tojásokat. A Predator sarjakat összeeresztik az Alien ivadékokkal, hogy a velük való harcban teszteljék őket. A kutatócsoport érkezése idején épp egy ilyen bizarr beavatási ceremónia zajlik: a Halál és a Ragadozó ivadékai háborúznak egymással.
Szereplők:
Sanaa Lathan
Raoul Bova
Lance Henriksen
Ewen Bremner
Rendező: Paul Anderson
Operatőr: David Johnson
Zene: Harald Kloser
Forgatókönyv: Dan O'Bannon
Gyártó stúdió: 20th Century Fox
Forgalmazza: Intercom
Hivatalos honlap
Hossz: 101 perc

DVD információk:
Hang: 5.1 DTS
Szinkron: angol, magyar
Feliratok: angol, svéd, görög, finn, magyar, izlandi, norvég
Kép: 2.35:1
DVD extrák:
alternatív jelenetek
audiokommentár(ok)
előzetes(ek)
képgaléria
kisfilm(ek)
rejtett extra
storyboard
werkfilm

DVD premier: 2005 Március 10.