Sportfilm: Albert FlóriánMozifilmek
Albert Flórián
Az egyetlen magyar aranylabdásról forgatott és több, mint 40 interjút és számtalan eddig nem látott archív anyagot tartalmazó >>>

Albert Flórián

magyar film (2012)
fekete-fehér, dokumentumfilm, sportfilm

Egy minden szempontból rendhagyó film, az első film a "Császárról", a ferencvárosi legendáról, aki már életében legendává vált. Köztudomású, hogy Franz Beckenbauer mellett Albert Flóriánt is a "Császár" becenévvel illették rajongói. Ők pedig sokan, nagyon sokan voltak! Az 1941. szeptember 15-én Hercegszántón született ikon már tinédzserként meghatározó alakja lett a magyar labdarúgóéletnek, berobbanása a magyar fociba csak néhány esztendővel követette az Aranycsapat tündöklését. 1958-ban került a Ferencvároshoz, más csapatban nem is szerepelt 1974-es visszavonulásáig. Összesen 537 hivatalos mérkőzésen húzta magára a zöld-fehérek legendás mezét, négyszer volt bajnok (1962-63, 1964, 1967, 1968) és ezüstérmes (1960, 1965, 1966, 1974), 1972-ben pedig elhódította a Magyar Népköztársaság-kupát. A magyar válogatottban 75 mérkőzésen 31 gólt szerzett, 1960-ban olimpiai, 1964-ben Európa-bajnoki bronzérmes volt. Az 1962-es világbajnokságon négy góllal a torna társgólkirálya volt. 1967 óta ő az egyedüli magyar "Aranylabdás". Magyarországon kétszer választották az év játékosának, többször szerepelt a Világválogatottban és az Európa-válogatottban. A Fradi stadionja 2007. december 21-e óta Albert Flórián nevét viseli.

Az egyetlen magyar aranylabdásról forgatott és több, mint 40 interjút és számtalan eddig nem látott archív anyagot tartalmazó alkotás Albert Flórián címen 2012 november elsejétől lesz látható a mozikban.
A filmben olyan autentikus figurák is szerepelnek és nyilatkoznak, mint Dragan Dzsajics vagy Eusebio. A magyar csapattársak közül pedig Grosics Gyula, Mészöly Kálmán, Dunai Antal, Nyilasi Tibor és sokan mások. Kiváló színészek és zenészek méltatták Albert Flóriánt.

Albert Flórián - Képgaléria:

Albert Flórián - Kép 1
Albert Flórián - Kép 2
Albert Flórián - Kép 3
Albert Flórián - Kép 4
Szereplők:
Albert Flórián, Albert János, ifj. Albert Flórián, Albert Magdi, Puskás Ferenc, Gyetvai László, Grosics Gyula, Rákosi Gyula...
Rendező: Visontai Attila
Szerkesztő-riporter: Kristóf Péter
Operatőr: Halper János
Vágó: Krámos Zsolt
Zene: Hevesi Tamás
Forgalmazó: Pezo Film
Hossz: 87 perc

Albert Flórián - Poster
Hazai Mozipremier: 2012. november 1.

Albert Flórián - Trailer, filmelőzetes:  • Ehhez a cikkhez: Albert Flórián jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek