Romantikus film: A nőMozifilmek
A nő (Her)
A magányos író Theodore (Joaquin Phoenix) beleszeret Samanthába, egy mesterséges intelligenciájú operációs rendszer női hangjába.
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

A nő

Her

amerikai film (2013)
romantikus, vígjáték, dráma, (sci-fi)

Mindenki társra vágyik. Olyanra, aki figyel ránk, aki megért és aki szeret. A magányos író Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) egyedül él Los Angelesben, mióta elvált feleségétől (Rooney Mara). Nehezen barátkozik, ennek ellenére érzelmes ember, aki azzal keresi a kenyerét, hogy személyes leveleket ír másoknak. Egy este magányában megvásárol egy új programot, egy fejlett intelligens operációs rendszert, melyet arra terveztek, hogy megfeleljen a minden igénynek: önálló és egyedi minden felhasználónak. És ezzel minden megváltozik. Az egzotikus hangú rendszer Samantha (Scarlett Johansson) néven mutatkozik be, aki éleslátó, érzékeny és meglepően vicces. Az összetört szívű férfi, eddig magányos, egyforma napjai megtelnek örömmel és izgalommal, ahogy barátságuk elmélyül és egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A virtuális nő meglehetősen közvetlen hangot üt meg vele, és Theodore egyre intenzívebb érzéseket kezd táplálni iránta.

Spike Jonze nagyon eredeti, futurisztikus, romantikus filmje Joaquin Phoenix főszereplésével, melyben a nem túl távoli jövőben, egy magányos férfi sajátos, valószínűtlen kapcsolatot alakít ki, egy intelligens operációs rendszer női hangjával. Egyedülálló, Golden Globe és Oscar-díjra jelölt filmje feltárja modern világunk, technikai fejlődésének kockázatait az intimitás tükrében. Egyfajta prófétai elmélkedés a szociális elszigeteltségről, a fejlődő technológiák általi függőségről, amely épp olyan édes, mint amilyen nyugtalanító. A film premierje a 2013-as New York-i Filmfesztiválon volt, a National Board of Review Awards-on pedig a legjobb filmnek választották.

Díjak és jelölések:
Golden Globe-díj (2014) - Legjobb forgatókönyv: Spike Jonze
Golden Globe-díj (2014) - Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Joaquin Phoenix
Golden Globe-díj (2014) - Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés

Képgaléria:

A nő (Amy Adams, Matt Letscher, Joaquin Phoenix)
A nő (Her) - Joaquin Phoenix
A nő (Her)
A nő (Her) - Joaquin Phoenix
Szereplők:
Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson (Samantha hangja), Amy Adams, Matt Letscher, Rooney Mara, Chris Pratt, Spike Jonze, Olivia Wilde, Kristen Wiig, Bill Hader
Rendező: Spike Jonze
Forgatókönyv: Spike Jonze
Producer: Megan Ellison, Vincent Landay
Operatőr: Hoyte Van Hoytema
Vágó: Jeff Buchanan, Eric Zumbrunnen
Gyártó stúdió: Annapurna Pictures
Forgalmazó: InterCom
Korhatár: 16
Hossz: 120 perc

Her - IMDb
Hivatalos weboldal

A nő (Her) - poszter
Hazai Mozipremier: 2014. február 6.

A nő (Her) - magyar feliratos előzetes:Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek