Romantikus-vígjáték: Az élet ízeiMozifilmek
Az élet ízei (The Hundred-Foot Journey)
Egy indiai család éttermet nyit, a vaskalapos Madam Mallory (Helen Mirren) Michelin csillagos éttermével szemben...
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az élet ízei

The Hundred-Foot Journey

amerikai film (2014)
romantikus dráma, vígjáték

A festői szépségű dél-francia Lumire városkában Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Az egyszerű ételek is kifinomult fogássá változnak a keze alatt, amivel vendégeit teljesen megbabonázza. De a tökéletes recepthez mindig kell egy izgalmas hozzávaló. És ez most az egzotikus Indiából érkezik.
Egyik napról a másikra toppan be a csendes városkába a Kaddam család, akik nem kisebb tervvel állnak elő, mint hogy megnyitják indiai éttermüket szemben a francia gasztrocsodával. Nem csak a hangos zenétől lesz zajos a környék, de a kurkuma, a szegfűszeg, a curry, és a garam masala is felpezsdíti a lakók ízlelőbimbóit. Az eddig rozmaringtól, és bazsalikomtól illatózó környék élete kezd teljesen a feje tetejére állni, és ezt persze Madam Mallory sem nézheti tétlenül. Megkezdődik a rivalizálás, míg nem a Kaddam család gyöngyszeme, a hihetetlenül tehetséges Hassan (Manish Dayal), és Madame Mallory elbűvölő séf helyettese, Maquerite (Charlotte Le Bon) szövetkeznek: a két teljesen eltérő kultúra ízeit egyesítve élettel telítik meg nem csak a tányérokat, de a bájos városkát is. És ez még Madame Mallory világát is felkavarja. Szárnyai alá veszi Hassant, hogy megtanítsa a kulináris kifinomultság minden csínjára, és közben ő maga is megnyílik az új ízekre, és az élet új csodáira. Mert kell az a kis fűszer, ami kicsit megbolondítja, és felkavarja az egyhangú ízeket.

Lasse Hallström, a Csokoládé rendezőjének új filmje Richard C. Morais The Hundred-Foot Journey című könyve alapján. (Hazánkban Madame Mallory és a kis indiai konyhafőnöke címmel jelent meg.) A Helen Mirren főszereplésével, Steven Spielberg és Oprah Winfrey producerek irányítása alatt készült alkotás a nyár egyik legínycsiklandóbb filmjének ígérkezik.

Képgaléria:
Az élet ízei (Helen Mirren)
Az élet ízei (Manish Dayal, Helen Mirren) Az élet ízei (Manish Dayal, Charlotte Le Bon)
Az élet ízei (The Hundred-Foot Journey)
Szereplők:
Helen Mirren, Charlotte Le Bon, Manish Dayal, Om Puri, Juhi Chawla, Farzana Dua Elahe, Amit Shah, Dillon Mitra, Jean Kinsella
Rendező: Lasse Hallström
Író: Richard C. Morais
Forgatókönyv: Steven Knight
Producer: Juliet Blake, Steven Spielberg, Oprah Winfrey
Operatőr: Linus Sandgren
Vágó: Andrew Mondshein
Zene: A.R. Rahman
Gyártó stúdió: Amblin Entertainment, DreamWorks Studios, Harpo Films
Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
Korhatár: 12
Hossz: 122 perc

The Hundred-Foot Journey - IMDb

Az élet ízei (The Hundred-Foot Journey) - poszter
Hazai Mozipremier: 2014. augusztus 14.

Az élet ízei (The Hundred-Foot Journey) - szinkronos előzetes:


Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Az élet ízei jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek