Mozifilmek
Gibraltár (Gibraltar / The Informant)
A Gibraltáron kocsmát üzemeltető, eladósodott Marc Duval (Gilles Lellouche) nagy kockázatot vállal, amikor a vámhatóság informátora lesz.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Gibraltár

Gibraltar / The Informant

francia, kanadai film (2013)
krimi, thriller
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Marc Duval (Gilles Lellouche) a Földközi-tenger kapujában, Gibraltáron üzemelteti a kocsmáját, mely fontos brit katonai terep, ugyanakkor az egyik legfontosabb csomópontja a kábítószer és egyéb csempészáru kereskedelemnek Európa felé. A férfi anyagi gondokkal küszködik, fogalma sincs, hogy meddig tudja még fenntartani üzletét és mikor válik képtelenné a családja eltartására. Ekkor környékezi meg az ambiciózus vámügynök, Redjani (Tahar Rahim) egy olyan ajánlattal, mely kiránthatja Marcot az adósságokból. Arra kéri a férfit, hogy nyissa ki a fülét és adjon tippeket a hatóságoknak, hogy lecsaphassanak a drogcsempészekre, akik mindig egy lépéssel előttük járnak.

Marc alkut köt Redjani-val és minden sikeres rajtaütés után fejpénzt kap a hatóságtól. Felesége ellenzése és a nyilvánvaló kockázatok ellenére, a kezdeti sikerek felbátorítják és egyre mélyebbre ássa magát a drogügyletekben, hamarosan nem csak megfigyelője, de részese is lesz az áruszállításnak. Állandóan borotvaélen táncol, de élvezi a könnyű pénz és a luxus életstílus örömeit. Fokozatosan elnyeri egy rettegett kokainbáró, Claudio Pasco Lanfredi (Riccardo Scamarcio) bizalmát és egyre fontosabb szerpet tölt be a kartell hierarchiájában. Szerepe azonban egyre veszélyesebbé válik, de már késő kiszállnia, a hazugság az egyetlen esélye hogy életben maradjon. Amikor a hatóság arra kéri, hogy segítsen Lanfredi letartóztatásában, már családja és saját élete a tét.

Julien Leclercq szövevényes és feszült filmje, igaz történet, Marc Fiévet 1987-ben kiadott önéletrajzi könyve alapján. A filmet hazánkban a mozipremier előtt, a 2014-es Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon láthatták a nézők először.

Gibraltár (Gilles Lellouche, Tahar Rahim)
Gibraltár (Gibraltar / The Informant) magyar poszter
Szereplők: Gilles Lellouche, Tahar Rahim, Riccardo Scamarcio, Mélanie Bernier, Raphaelle Agogué, Philippe Nahon, Aidan Devine, Jean-Philippe Puymartin, Joe Cobden, Youssef Hajdi
Rendező: Julien Leclercq
Író: Marc Fiévet
Forgatókönyv: Abdel Raouf Dafri
Operatőr: Thierry Pouget
Vágó: Mickael Dumontier, Arthur Tarnowski
Zene: Clinton Shorter
Jelmez, kosztüm: Odette Gadoury
Producer: Claude Léger, Dimitri Rassam, Jonathan Vanger
Stúdió: Transfilm
Forgalmazó: Mozinet
Hossz: 116 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2014. november 20.

Gibraltár (Gibraltar / The Informant) - magyar feliratos filmelőzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek