Filmek - mozi-dvd.hu

Agymanók

Dátum: 2014. november 27. csütörtök, 11:51
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Animációs
Agymanók (Inside Out)
Vannak érzelmek, amiket jól ismerünk: öröm, félelem, düh, undor, szomorúság. Eltűnődtél már azon, hogy hol élnek ezek az érzelmek?

Agymanók mozipremier

Inside Out

amerikai film (2015)
animációs
6 éven aluliak számára nem ajánlott!
Vannak érzelmek, amiket mindenki ismer: öröm, félelem, düh, undor, szomorúság, de még senki sem látott...Ők az Agymanók! Idén nyáron azonban megismerkedhetsz a fejedben lévő kis hangokkal, egy kislány elméjén belüli érzelmek szemszögéből.

Felnőni nem egyszerű feladat, sokszor göröngyös utakat kell megjárnunk és ezalól Riley sem kivétel, akit mint minden kamaszt, az érzelmei irányítanak: Öröm, szomorúság, félelem és düh mind együtt jár. Riley egy vidám és gondtalan kislány, akinek az élete hirtelen nagy fordulatot vesz, amikor vidékről San Francisco városába kell költöznie édesapja új állása miatt. Ez az a pillanat, amikor a kislány elméjében élő érzelmek között is zűrzavar támad, annak ellenére hogy fő és legfontosabb érzelme Öröm, igyekszik pozitívan irányítani a dolgokat. Hol együttműködnek, hol pedig folyamatos vitában állnak egymással annak érdekében, hogy Riley elfogadja új környezetét, az új iskolát és barátokra leljen.

Az Oscar díjas Pete Docter új, animációs Agymanók (InsideOut) című filmjében, az egyik legszokatlanabb helyre visz minket, mégpedig egyenesen az emberi agy belsejébe. A történet egy kislány elméjében játszódik, akit az érzelmei irányítanak mindennapi élete során. A film Pixar Stúdió immár tizenötödik alkotása, melyet a Walt Disney Pictures forgalmaz.
Agymanók (Inside Out) animációs film
Agymanók (Inside Out) poszter
Szereplők/Hangok: Kaitlyn Dias (Riley), Paris Van Dyke (Meg), Amy Poehler (Joy / Derű), Mindy Kaling (Disgust / Undor), Bill Hader (Fear / Majré), Lewis Black (Anger / Harag), Phyllis Smith (Sadness / Bánat) Rendező: Pete Docter
Forgatókönyv: Pete Docter
Zene: Michael Giacchino
Producer: Jonas Rivera, John Lasseter
Stúdió: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures
Forgalmazó: Fórum Hungary
Hossz: 102 perc
Korhatár: 6 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2015. június 25.

Agymanók (Inside Out) díjak és jelölések:

Golden Globe-díj (2016) - Legjobb animációs film
BAFTA-díj (2016) - Legjobb animációs film: Pete Docter
BAFTA-díj (2016) - Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Pete Docter
Oscar-díj (2016) - Legjobb animációs film
Oscar-díj (2016) - Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Pete Docter