Mozifilmek
Parador Húngaro - dokumentumfilm emigrációról, migrációról
Kolumbia, Bogota. Itt működtet kolbászsütögetőt az 56-ban emigrált Gyuri bácsi, akiről egy amerikai-kolumbiai pár készített dokumentumfilmet.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Parador Húngaro

magyar, kolumbiai film (2014)
dokumentum
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Néha útra kell kelni, hogy megtaláljuk otthonunkat.

A Parador Húngaro (vagyis a magyar megálló) egy kolbászsütő Kolumbia fővárosában Bogotában, ahol különös barátság szövődik a film főszereplői, két "furcsa magyar" között. A nyugdíjas korú Villás György 56-os menekült a Nyírségből, aki bár soha nem tért vissza a hazájába, a Parador Húngaro tulajdonosaként végig a magyar megállóban élte az életét. A negyvenes éveiben járó Patrick Alexander amerikai katonacsalád sarja, aki egyik bázisról a másikra költözve nőtt fel szerte Amerikában és Nyugat-Németországban, majd fiatal felnőttként sajátos otthonra lelt félig megtalált, félig elképzelt magyarságában. Amikor a két férfi útja keresztezi egymást Bogotában, barátokká válnak azáltal, hogy megosztják magyarsággal kapcsolatos, bár különböző idejű emlékeiket egymással. Az eltérő életkor és kulturális háttér ellenére a kettejük története meglepően hasonló képet fest arról, ahogy a történelem által kijelölt úton, mégis saját vágyainktól és emlékeinktől vezérelve igyekszünk otthonra találni ebben a világban.

Patrick Alexander és felesége Aseneth Ruiz Parador Hungaro című filmje, megható történet egy barátságról, mely átíveli a generációs és nemzeti határokat, melyben párhuzamos történetekkel arra keresi a választ, hogy miért kell útra kelni, és honnan tudod, hogy megérkeztél. A kolumbiai és magyarországi helyszíneken forgatott dokumentumfilm spontán egyszerűséggel, filmes allűrök nélkül, közvetlenül szólítja meg a nézőt, így a főszereplők olykor különlegesnek, máskor esetlegesnek tűnő sorsából is előtűnnek azok a motívumok, amelyek mindannyiunkra jellemzők.
Parador Húngaro - Patrick Alexander és Villás György (Gyuri bácsi)
Parador Húngaro poszter, plakát
Szereplők: Villás György, Patrick Alexander
Rendező: Patrick Alexander, Aseneth Suarez Ruiz
Forgatókönyv: Patrick Alexander, Aseneth Suarez Ruiz
Vágó: Andrés Porras
Zene: Hammer Zsolt, Jávorka Ádám
Producer: Aseneth Suarez Ruiz, Hidvégi Zoltán, Kázmér Miklós
Stúdió: Umbrella
Forgalmazó: Anjou Lafayette
Hossz: 79 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb Hivatalos honlap

Mozipremier: 2014. december 25.

Parador Húngaro - filmelőzetes angol felirattal

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Parador Húngaro jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek