Mozifilmek
Manieggs - Egy kemény tojás bosszúja (Manieggs - Revenge of the Hard Egg)
Animációs paródiafilm, melyben Johnny, a keménykedő keménytojás annyira berág a rá jogtalanul kirótt, két hetes börtönbüntetés miatt, hogy bosszút esküszik.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Manieggs - Egy kemény tojás bosszúja

Manieggs - Revenge of the Hard Egg

magyar film (2014)
animációs
18 éven aluliak számára nem ajánlott!
Most megtudhatod milyen, ha egy keménytojás dühbe gurul!

Johnny-t, a keménytojást felültették, és igazságtalanul két hétre börtönbe zárták, amiért a rácsok mögül kikerülve bosszúhadjáratot indít mindenki ellen, akik ezt tették vele. A frissen szabadult elítélt nyomozása során segítségére siet barátja, Harry is. A páros a Kínai sárkány klánnal való összetűzéstől kezdve az illegális ketrecharcokon keresztül egészen a bankrablásig rendkívüli kalandokba keveredik. Ám a végére egy olyan fordulattal kell szembenéznie, amire még a harcedzett akciófilm rajongók sem számítanak.

Miklósy Zoltán elsőfilmes rendező és az Umatik Entertainment fiatal alkotói egyedi karakterekkel és történettel készítettek egész estét animációs filmet, állami támogatás nélkül. Alkotásuk inkább a felnőtt nézőknek szól, egy mocskos szájú, bosszúszomjas kemény tojás történetén keresztül parodizálja ki az akciófilmes sablonokat és közhelyeket, utalva ismert mozifilmekre, sorozatokra. Szarkasztikusan és sajátos humorral figurázza ki korunk társadalmát és elgondolkodtat a minket körülvevő, sokszor teljesen értelmetlen világról. Filmjük világpremierje Annecy-ban, a világhírű animációs fesztiválon volt, majd versenyben volt a 11. Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon és a bukaresti Anim’est fesztiválon is.
Manieggs - Egy kemény tojás bosszúja (Manieggs - Revenge of the Hard Egg) Miklósy Zoltán animációs filmje
Manieggs - Egy kemény tojás bosszúja (Manieggs - Revenge of the Hard Egg) poszter
Szereplők/Hangok: Kőszegi Ákos (Johnny Cupido), Csőre Gábor (Harry), Csuja Imre (Corambo), Boros Zoltán (Rookie), Varga Tamás (Danny), Józsa Imre (Yi Chang, Harry nagyapja), Kerekes József (Bank igazgató, Elnök logopédusa, Sárkány klán tagja) Forgács Gábor, Gáspár András, László Zsolt, Faragó András (Rendőrfőnök), Forgács Péter, Bogdányi Titanilla, Miklósy Zoltán, Hamza Károly, Herkó Attila, Milbich Tamás
Rendező: Miklósy Zoltán
Forgatókönyv: Miklósy Zoltán
Vágó: Herkó Attila
Zene: Milkovics Mátyás
Stúdió: Umatik Entertainment
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 90 perc
Korhatár: 18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2015. február 26.

Manieggs - Egy kemény tojás bosszúja (Manieggs - Revenge of the Hard Egg) szinkronos filmelőzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 3 Átlagolt érték: 1
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Heti mozipremierekMozifilmekMozipremierek