Mozifilmek
Münó, a holdbéli manó (Mune, le gardien de la lune)
Az apró és kissé kétbalkezes Münó-ra bíznak egy fontos feladatot, ami nem más mint őrizni a Holdat, ám egy este bekövetkezik a baj.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Münó, a holdbéli manó

Mune, le gardien de la lune / Mune

francia film (2015)
animációs
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Egy messzi-messzi világban, a nappalokat és az éjszakákat legendás őrzők vigyázzák. Ők irányítják a Nap és a Hold állandó körforgását, és gondoskodnak arról, hogy éjjel az egyik, nappal a másik ragyogjon az égbolton. Ám a régiek ideje lejárt, a Napnak és a Holdnak új őrzőt kell választania, melyet a bolygó apraja-nagyja izgatottan vár. A Nap választása a kissé öntelt Szolárra esik, ami senkinek sem okoz meglepetést. Ám amikor a Hold Münót, az apró és kissé kétbalkezes teremtményt választja, mindenki azt hiszi, hogy valami félreértés történt. Maga Münó sem érti, miért ő lett a kiválasztott, hiszen fél a sötétben, és még a csillagokat is összekeveri. Hogyan vigyázhatna ezek után éppen ő a Holdra? Ám a felelősség alól nincs kibúvó. Egy este azonban bekövetkezik a baj: a tapasztalatlan Münó egy óvatlan pillanatban elveszíti a Holdat. A kegyvesztett, bosszúra éhes Nekrosz, a Nap egykori őrzője kapva kap az alkalmon, és miközben mindenki a Holdat keresi, ellopja a Napot, teljes sötétségbe borítva ezzel a bolygót. Münó, Szolár és a törékeny, ám talpraesett viaszlányka, Tündi felkerekednek, hogy visszaszerezzék a Napot és a Holdat és megmentsék világukat. Izgalmas útjuk során megannyi különös, ismeretlen lénnyel kell megküzdeniük, miközben felfedezik bolygójuk lenyűgöző világát. Münó pedig lassan ráébred, hogy mégis csak ott lakozik benne az az erő, amitől ő lehet minden idők legnagyobb Őrzője, a legendás hős, akire a világ örökké emlékezni fog.

Fedezd fel Münó, a csupaszív manó elbűvölő bolygóját 3D-ben, ahol varázslatos lények, megannyi meglepetés, és izgalmas kalandok várnak rád!
Münó, a holdbéli manó (2015) animációs film
Münó, a holdbéli manó (2015) magyar plakát
Szereplők/Hangok: Baráth István (Münó), Csifó Dorina (Tündi), Szabó Győző (Szolár), Faragó András (Nekrosz), Hajdu István (Xolal), Sebestyén András (Dermesz)
Rendező: Alexandre Heboyan, Benoit Philippon
Forgatókönyv: Benoit Philippon, Jérome Fansten
Vágó: Isabelle Malenfant
Zene: Bruno Coulais
Látványtervező: Nicolas Marlet, Aurélien Predal, Rémi Salmon
Producer: Dimitri Rassam, Aton Soumache, Alexis Vonarb
Stúdió: Onyx Films, Mikros Image, ON Animation Studios
Forgalmazó: Freeman Film
Hossz: 85 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2015. július 30.

Münó, a holdbéli manó (2015) szinkronos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Heti mozipremierekMozifilmekMozipremierek