Mozifilmek
Suite Francaise (2014) háborús, romantikus, dráma
A második világháborúban, a francia Lucile és egy német katonatiszt egymásba szeret, pedig mindketten tudják, hogy érzéseik nem diadalmaskodhatnak.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Suite Francaise

angol, francia, kanadai, belga film (2014)
háborús, romantikus, dráma
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
A második világháborúban a németek megszállják Franciaországot és az emberek az emberek tömegesen hagyják el Párizst. Egy kis vidéki településen a helyiekhez szállásolják el a német tiszteket. Itt találkozik egymással a férje után híreket váró, és szigorú anyósával (Kristin Scott Thomas) élő Lucile (Michelle Williams), és a hozzájuk bekvártélyozott német katonatiszt, Bruno (Matthias Schoenaerts). A nő akárhogy szeretné ignorálni a férfit, vonzódni kezdenek egymáshoz, s egymásba szeretnek egy olyan korban, amikor mindketten tudják, hogy érzéseik nem diadalmaskodhatnak. Szerelmüket titkolniuk kell, főleg, ha ellentétes oldalon állnak.

Iréne Némirovsky nagysikerű bestselleréből Saul Dibb, A hercegnő rendezője készített filmet olyan világsztárok főszereplésével, mint a háromszoros Oscar-jelölt Michelle Williams, az Oscar-jelölt Kristin Scott Thomas, Margot Robbie, és Matthias Schoenaerts. Az írónő regénye a 2004-es frankfurti könyvfesztivál egyik szenzációja volt, melynek érdekessége, hogy írását nem fejezhette be, mert a második világháborúban az auschwitzi koncentrációs táborban meghalt. 1942-es halála után a deportálástól csodával határos módon megmenekülő lánygyermekei csaknem hat évtizeden át egy kofferben őrizgették a kéziratot, mit sem sejtve annak tartalmáról. A regény 2004-es megjelenését követően elnyerte a rangos Renaudot-díjat, amelyet első alkalommal ítéltek oda posztumusz, „kortársi” rangra emelve a remekművet.
Suite Francaise (2014) Matthias Schoenaerts, Michelle Williams
Suite Francaise (2014) magyar poszter
Szereplők: Michelle Williams, Matthias Schoenaerts, Kristin Scott Thomas, Sam Riley, Margot Robbie, Eric Godon, Deborah Findlay, Ruth Wilson, Vincent Doms, Simon Dutton, Tom Schilling
Rendező: Saul Dibb
Író: Iréne Némirovsky
Forgatókönyv: Saul Dibb, Matt Charman
Operatőr: Eduard Grau
Vágó: Chris Dickens
Zene: Rael Jones
Látványtervező: Michael Carlin
Jelmez, kosztüm: Michael O'Connor
Producer: Romain Bremond, Andrea Cornwell, Michael Kuhn, Xavier Marchand
Stúdió: Alliance Films, Qwerty Films, Scope Pictures
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 107 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2015. szeptember 3.

Suite Francaise (2014) feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek