Mozifilmek
Abszurd alak (Irrational Man)
Abe Lucas (Joaquin Phoenix) megkeseredett filozófia professzor, de aztán történik valami, amitől mégis elkezdi élvezni az életet.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Abszurd alak

Irrational Man

amerikai film (2015)
dráma, vígjáték
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Abe Lucas (Joaquin Phoenix) filozófia professzor padlót fogott, semmi értelmét nem látja az életének. Úgy érzi, képtelen a boldogságra, bármibe kezd, minden ésszerűtlennek tűnik a számára, sem a tanításban, sem az írásban nem talál már örömet. Amikor egy kisvárosi főiskolára megy tanítani, a megközelíthetetlen professzor két nő romantikus fantáziáját is beindítja, ám még ez sincs igazán hatással az apátiától, az unalomtól és a kilátástalanságtól szenvedő férfi életére. Rita Richards (Parker Posey), a magányos, boldogtalan házasságban élő professzornő azt reméli, Abe-bel való viszonya megváltást hoz számára. Úgy érzi, végre megtalálta azt a férfit, akivel elszökhet Európába, maga mögött hagyva egyhangú életét. Jill Pollard (Emma Stone), Abe legjobb tanítványa pedig hamarosan a férfi legközelibb barátjává válik, és ellenállhatatlan vonzalmat kezd érezni lehangolt tanára iránt. A gyönyörű, fiatal Jill szereti a barátját (Jamie Blackley), de Abe művészi beállítottsága, titokzatos múltja és egyre fokozódó letargiája egyre jobban elbűvöli őt. Ám amikor megpróbál közeledni tanárához, a férfi visszautasítja. Egy véletlen esemény azonban egy csapásra felforgatja Abe életét. Amikor Jill-lel fültanúi lesznek egy különös beszélgetésnek, a férfi olyan tettre szánja el magát, ami kirántja eddigi értelmetlennek tűnő, sivár létéből. Ismét képes élvezni az élet apró örömeit, újra írni kezd, és energiával telten még a romantika is magával ragadja. Abe váratlan döntése azonban olyan események sorozatát indítja be, amely Jill, Rita és a saját életét is örökre megváltoztatja.

A hamarosan 80. születésnapját ünneplő Woody Allen 45. nagyjátékfilmje, Joaquin Phoenix, Emma Stone és Parker Posey főszereplésével, a Cannes-i Filmfesztiválon debütált. Joaquin Phoenix először, Emma Stone pedig már másodszor dolgozott együtt a zseniális rendezővel.
Abszurd alak (Irrational Man) Emma Stone, Joaquin Phoenix
Abszurd alak (Irrational Man) magyar plakát
Szereplők: Joaquin Phoenix, Emma Stone, Parker Posey, Jamie Blackley, Joe Stapleton, Nancy Carroll, Robert Petkoff, Brigette Lundy-Paine, Betsy Aidem, Ethan Phillips, Paula Plum
Rendező: Woody Allen
Forgatókönyv: Woody Allen
Operatőr: Darius Khondji
Vágó: Alisa Lepselter
Jelmez, kosztüm: Suzy Benzinger
Producer: Letty Aronson, Stephen Tenenbaum, Edward Walson
Stúdió: Gravier Productions
Forgalmazó: Freeman Film
Hossz: 96 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2015. szeptember 17.

Abszurd alak (Irrational Man) feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek