Mozifilmek
A szüfrazsett (Suffragette)
A filmet azok a nők inspirálták, akik nem adták fel a harcot. A szüfrazsettek nem törvényszegők akartak lenni, csak résztvenni a törvényhozásban.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

A szüfrazsett

Suffragette

angol film (2015)
dráma, történelmi
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Anglia, 1912. Maud Watts (Carey Mulligan) egy mosodában dolgozik. Egy nap a munkából hazafelé menet a nők egyenjogúságáért küzdő Emmeline Pankhurst (Meryl Streep) vezette szüfrazsettek tüntetésébe botlik, ahol megpillantja az egyik munkatársát is. Hamarosan ő is beáll a keményen dolgozó nőkből, anyákból, lányokból álló tüntetők közé és ráébred, hogy harcolnia kell a jogaiért és az emberi méltóságáért a munkahelyén és odahaza egyaránt. Azonosul a szüfrazsettek ügyével akik a békés tiltakozás eredménytelensége után, radikális lépéseket tesznek céljuk érdekében, ezzel kockára téve életüket, otthonukat és munkájukat. Inspiráló és szívszaggató történet a méltóságért folytatott, kitartó harcról.

Sarah Gavron történelmi, drámája, a 20. század elején kibontakozó feminista, szüfrazsett-mozgalom úttörőiről. Emmeline Pankhurst és követői, a nők szavazati jogáért folytatott harcot először békés, majd radikálisabb eszközökkel vívták Angliában és kitartásuk meghozta eredményét, elérték céljukat. Egy megindító történet az egyenjogúságért és méltóságért vívott harcról, az Oscar-jelölt Carey Mulligan és Helena Bonham Carter, az Arany Glóbusz jelölt Brendan Gleeson, a BAFTA díjas Ben Whishaw és a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep főszereplésével.
A szüfrazsett (Suffragette) történelmi, dráma
A szüfrazsett (Suffragette) magyar poszter
Szereplők: Carey Mulligan, Anne-Marie Duff, Helena Bonham Carter, Brendan Gleeson, Meryl Streep, Natalie Press, Adrian Schiller, Grace Stottor, Geoff Bell, Amanda Lawrence, Ben Whishaw, Sarah Finigan, Romola Garai, Lorraine Stanley
Rendező: Sarah Gavron
Forgatókönyv: Abi Morgan
Operatőr: Eduard Grau
Vágó: Barney Pilling
Zene: Alexandre Desplat
Látványtervező: Alice Normington
Jelmez, kosztüm: Jane Petrie
Producer: Alison Owen, Faye Ward
Stúdió: Ruby Films, Pathé, Film4
Forgalmazó: UIP-Duna Film
Hossz: 106 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2015. november 26.

A szüfrazsett (Suffragette) feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek