Mozifilmek
Kosok (Hrútar / Rams)
A távoli izlandi legelőkön két testvér, akik több évtizede nem beszélnek egymással összefog, hogy megmentsék mindazt ami számukra fontos: a juhokat.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Kosok

Hrútar / Rams

izlandi film (2015)
dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
A festői szépségű izland egyik elszigetelt völgyben él a birkatenyésztő testvérpár, Gummi és Kiddi. Egy telken laknak, azonos életmódot élnek: az ország legjobb vérvonalú, díjnyertes juhait tenyésztve, de ezek ellenére 40 éve nem állnak szóba egymással. Csak távcsövön kémlelik mit csinál a másik és ha muszáj pásztorkutyáik segítségével kommunikálnak egymással. Persze hogy figyelik egymást, mert versenyeznek is, ki lesz a legjobb ősi juhállomány díjazottja. Kettejük közötti állandó harc azonban gyökeresen megváltozik, amikor Kiddi birkáit végzetes betegség támadja meg és az egész völgy állattartása veszélybe kerül. A hatóságok arra a döntésre jutnak, hogy csak úgy tudják megállítani a kórt, ha az összes birkát levágják. Ezzel viszont halálra ítélik a gazdákat és nem csak a fő bevételi forrásuktól esnek el, de az évszázadok alatt nemesített fajta is kihal.
De Gummi és Kiddi ne adja fel ilyen könnyen! A testvérek ráébrednek, hogy csak úgy menthetik meg magukat és a jószágokat, ha ennyi évnyi haragtartás után újra összefognak a maguk módján...

Grímur Hákonarson gyönyörű tájakra kalauzoló, fanyar humort ötvöző drámája a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon az Un Certain Regard szekció fődíját nyerte, néhány hónappal később pedig Kolozsváron a Zsűri Különdíját és a Közönségdíjat is megnyerte.
Kosok (Hrútar / Rams) izlandi filmdráma
Kosok (2015) poszter
Szereplők: Sigurour Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Boving, Jon Benonysson, Gunnar Jónsson, Sveinn Ólafur Gunnarsson, Ingrid Jónsdóttir, Jörundur Ragnarsson, Viktor Már Bjarnason, Ólafur Ólafsson
Rendező: Grímur Hákonarson
Forgatókönyv: Grímur Hákonarson
Operatőr: Sturla Brandth Grovlen
Vágó: Kristján Loamfjöra
Zene: Atli Örvarsson
Látványtervező: Bjarni Massi
Jelmez, kosztüm: Ólöf Benediktsdóttir, Margrét Einarsdóttir
Producer: Grímar Jónsson,
Stúdió: Aeroplan Film, Film Farms, Netop Films
Forgalmazó: Mozinet
Hossz: 93 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2015. december 10.

Kosok (2015) díjak és jelölések:

Cannes-i fesztivál (2015) - Un Certain Regard díj: Grímur Hákonarson

Kosok (Hrútar / Rams) feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek