Mozifilmek
A kórus (Boychoir)
Édesanyja halála után, a lázadó és nehezen kezelhető Stet egy fiúiskolában találja magát, ahol a kórusvezető felfigyel tehettségére.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

A kórus

Boychoir

amerikai, holland film (2014)
dráma
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
A 11 éves Stet (Garrett Wareing) nehéz időszakát éli, amit tovább nehezít édesanyja váratlan halála. A fiú zabolázatlan természete mögött tanára azonban látja a tehetséget. Stet-nek fantasztikus énekhangja van, azonban tehetsége kibontakoztatásához szükség lenne számára a megfelelő képzésre, amit az ország első számú amerikai fiúkórusában kaphat meg. A Nemzeti Fiúkórus Akadémia vezetője (Dustin Hoffman) is felfigyel elképesztő hangjára és bár nehezen tudja kezelni a dühös fiatalnak, a bentlakásos iskolában igazi mentorává válik. Előtte azonban Stetnek még meg kell békélnie életével, és megtalálnia a közös hangot a tanárával.

A kórus világpremierje a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, azóta bejárta a világ filmfesztiváljait, és számos gyerek- és ifjúsági filmfesztiválon vetítették. A film főszereplője a kétszeres Oscar-díjas Dustin Hoffman, Hollywood egyik legnagyobb legendája, aki az évtizedek során kultikus filmek sorában szerepelt (Esőember, Kramer kontra Kramer, Diploma előtt, Aranyoskám). A filmben szerepel továbbá az Oscar-díjas Kathy Bates (Tortúra, Schmidt története, Titanic) és a háromszoros Oscar-jelölt Debra Winger (Becéző szavak, Árnyékország).
A kórus (Boychoir) Dustin Hoffman és Garrett Wareing
A kórus (Boychoir) plakát
Szereplők: Dustin Hoffman, Kathy Bates, Garrett Wareing, Kevin McHale, Josh Lucas, Debra Winger, Joe West, River Alexander, Sam Poon, Dante Soriano, Erica Piccininni, Grant Venable
Rendező: Francois Girard
Forgatókönyv: Ben Ripley
Operatőr: David Franco
Vágó: Gaétan Huot
Zene: Brian Byrne
Látványtervező: Jane Musky
Producer: Carol Baum, Judy Cairo, Jane Goldenring
Stúdió: Informant Films, Informant Media
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 103 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. január 14.

A kórus (Boychoir) feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek