Mozifilmek
Creed - Apollo fia (2015) dráma, sportfilm
Az egykori nehézsúlyú világbajnok Rocky Balboa elvállalja, hogy mentora és edzője lesz egykori barátja és riválisa, Apollo Creed fiának, Adonis Johnson-nak.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Creed - Apollo fia

Creed

amerikai film (2015)
dráma, sport
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
A film főszereplője Adonis Johnson (Jordan) soha nem ismerhette világhírű apját, a nehézsúlyú bajnok Apollo Creedet, aki még az ő születése előtt meghalt. Tagadhatatlan azonban, hogy a box a vérében van, ezért Adonis Philadelphiába utazik, ahol Apollo Creed legendás meccsét vívta az akkor még feltörekvő Rocky Balboa-val. A városba érkezve megkeresi Rocky-t és arra kéri, hogy legyen az edzője. Bár Rocky ragaszkodik hozzá, hogy ő már visszavonult, meglátja Adonisban egykori riválisa, majd későbbi jóbarátja Apollo erejét és elszántságát. Beleegyezik, hogy a fiatal boxolót a szárnyai alá vegye, még úgy is, hogy az egykori bajnok egy sokkal halálosabb ellenféllel küzd, mint akikkel valaha farkasszemet nézett a ringben. Rocky-val a háta mögött Adonisnak hamarosan lehetősége nyílik megküzdeni a bajnoki címért, a kérdés annyi, hogy képes lesz-e igazi harcossá változni, mire eljön a nagy összecsapás ideje.

Ryan Coogler filmjében Sylvester Stallone ismét Rocky Balboa bőrébe bújik, hogy a legendás sorozat egy újabb fejezetét mutassa be a nézőknek. A Rocky filmek 7. részében Stallone ikonikus karaktere ezúttal a ringen kívül marad, hogy edzőként, mentorként átadja helyét és tudását a fiatalabb generációnak.

A Rocky-filmek részei:
Rocky (1976), Rocky II (1979), Rocky III (1982), Rocky IV (1985), Rocky V (1990), Rocky Balboa (2006), Creed - Apollo fia (2015)
Creed - Apollo fia (2015) Michael B. Jordan, Sylvester Stallone
Creed - Apollo fia (2015) magyar plakát
Szereplők: Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Tony Bellew, Ritchie Coster, Graham McTavish, Malik Bazille, Andre Ward, Wood Harris, Ricardo McGill, Brian Anthony Wilson, Kash Goins
Rendező: Ryan Coogler
Forgatókönyv: Ryan Coogler, Aaron Covington, Sylvester Stallone
Operatőr: Maryse Alberti
Vágó: Claudia Castello, Michael P. Shawver
Zene: Ludwig Göransson
Látványtervező: Hannah Beachler
Jelmez, kosztüm: Antoinette Messam, Emma Potter
Producer: Robert Chartoff, William Chartoff, Sylvester Stallone, Kevin King Templeton, Charles Winkler, David Winkler, Irwin Winkler
Stúdió: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Warner Bros., New Line Cinema
Forgalmazó: Fórum Hungary
Hossz: 95 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. január 21.

Díjak és jelölések:

Golden Globe-díj (2016) - Legjobb férfi mellékszereplő: Sylvester Stallone
Oscar-díj (2016) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Sylvester Stallone

Creed - Apollo fia (Rocky VII) feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek