Mozifilmek
Emlékek őrzői (Les héritiers / Once in a Lifetime)
Egy párizsi tanár, vegyes etnikumú és érdektelen osztályát benevezi egy versenyre, hogy a Holokauszt téma által felélessze bennük a toleranciát, összefogást.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Emlékek őrzői

Les héritiers / Once in a Lifetime

francia film (2014)
dráma
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Anne Guegen több, mint egy középiskolai történelemtanár: őt valóban érdeklik a gyerekek és szenvedélyesen szívén viseli a különböző vallási és felekezetű diákjainak a sorsát, akiket empatikus képességeire hagyatkozva nem csak tanítani, hanem az életre nevelni is igyekszik. Annak ellenére, hogy hosszú évek munkájával szerzett szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, az idei osztálya még számára is különösen komoly kihívást jelent.
Az osztály érdektelensége a tananyag iránt, tiszteletlenségük tanáraik és egymás iránt, arra készteti a tanárnőt, hogy szinte megoldhatatlan feladat elé állítsa a gyerekeket. Benevezi őket egy középiskolai versenyre, amelynek témája: Gyerekek és tinédzserek a náci koncentrációs táborokban. Anne minden akaraterejét és kreativitását beveti, hogy a dolgozat megírásán keresztül felébressze a gyerekek érdeklődését és tenni akarását, hogy felfedezzék magukban a gondolkodni képes, mindenre nyitott fiatalt. Ahogy közeleg a dolgozat leadásának határideje a gyerekek elkezdenek hinni magukban, kinyílnak egymás felé, elmosódnak a vallási és etnikai korlátok közöttük és, noha mindez hétköznapi problémáikra nem feltétlenül hoz megoldást, de megtanulnak együtt dolgozni a közös sikerért és az élethez való hozzáállásuk is alapjaiban változik meg. A film valós eseményeket dolgoz fel.

Marie-Castille Mention-Schaar rendezőnő egy francia középiskolában játszódó igaz történetet dolgoz fel filmjében, amely a tinédzserek számára állít remek példát a toleranciáról, az egymás iránti tiszteletről, az összefogás erejéről, és a tanulás fontosságáról. A film a fiatalok számára könnyen befogadhatóan és átélhetően mesél a holokauszt kegyetlenségeiről, a témához kapcsolódó történelmi tanulmányaikat remekül egészíti ki.
Emlékek őrzői (Les héritiers) francia filmdráma
Emlékek őrzői (Les héritiers) poszter
Szereplők: Ariane Ascaride, Ahmed Dramé, Noémie Merlant, Geneviéve Mnich, Stéphane Bak, Wendy Nieto, Mohamed Seddiki, Naomi Amarger, Alicia Dadoun, Adrien Hurdubae, Raky Sall, Aimen Derriachi
Rendező: Marie-Castille Mention-Schaar
Forgatókönyv: Marie-Castille Mention-Schaar, Ahmed Dramé
Operatőr: Myriam Vinocour
Vágó: Benoît Quinon
Látványtervező: Vincent Deleforge, Anne-Charlotte Vimont
Jelmez, kosztüm: Isabelle Mathieu
Producer: Marie-Castille Mention-Schaar, Pierre Kubel
Stúdió: Loma Nasha, Vendredi Film, TF1 Droits Audiovisuels
Forgalmazó: MTVA
Hossz: 105 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. március 31.

Emlékek őrzői (Les héritiers) szinkronos előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Emlékek őrzői jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek