Filmek - mozi-dvd.hu

Micsoda spanyol éjszaka!

Dátum: 2016. július 04. hétfő, 11:06
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Vígjáték
Micsoda spanyol éjszaka! (Mi gran noche / My Big Night)
Egy madridi szilveszteri televíziós show felvételét, szerencsétlen statiszták, balesetek és mindenféle nem várt nehézségek bonyolítják.

Micsoda spanyol éjszaka! mozipremier

Mi gran noche / My Big Night

spanyol film (2015)
vígjáték
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
A munkanélküli José különleges állásajánlatot kap a munkaközvetítő irodától: felhívják, hogy ugorjon be a nagyszabású újévi buli televíziós show-jának felvételére, amit augusztus közepén Madridban vesznek fel. Több száz hozzá hasonló szerencsétlent zárnak össze egy hétre, hogy éjjel-nappal együtt izzadjanak a díszletben, s közben tetessék, hogy jól érezzék magukat, valamint idiótán ünnepeljék a kamuújévet - újra és újra. És mindeközben senki sem boldog. A tévések pedig vérverítékkel igyekeznek mosolygós arcokat, szép embereket rögzíteni, miközben balesetek és mindenféle nem várt nehézségek bonyolítják a legvidámabb nap illúzióját.

Alex de la Iglesia (Egy őrült szerelem balladája, Bűbáj és kéjelgés) fekete komédiája, olyan ismert színészekkel mint: Mario Casas, Santiago Segura, Hugo Silva, Pepón Nieto. A film világpremierje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, valamint négy kategóriában jelölték a Spanyol Filmakadémia Goya-díjára: a legjobb jelmez, hang, látvány és speciális effektusok.
Micsoda spanyol éjszaka! (2015) vígjáték
Micsoda spanyol éjszaka! (2015) moziplakát
Szereplők: Pepón Nieto, Raphael, Mario Casas, Blanca Suárez, Santiago Segura, Hugo Silva, Carmen Machi, Luis Callejo, Enrique Villén, Carolina Bang, Luis Fernández, Carmen Ruiz
Rendező: Álex de la Iglesia
Forgatókönyv: Álex de la Iglesia, Jorge Guerricaechevarría
Operatőr: Ángel Amorós
Zene: Joan Valent
Jelmez, kosztüm: Paola Torres
Producer: Enrique Cerezo
Stúdió: Canal Plus, Enrique Cerezo Producciones Cinematográficas S.A., TVE
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 100 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2016. augusztus 11.