Mozifilmek
Palackposta (Flaskepost fra P / A Conspiracy of Faith)
A döglött aktákkal foglalkozó Q-ügyosztály ezúttal egy szokatlan, palackba zárt segélykérő üzenet nyomába erednek, melyet egy eltűnt testvérpár írt.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Palackposta

Flaskepost fra P / A Conspiracy of Faith

dán, német, norvég, svéd film (2016)
dráma, krimi, thriller
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Skóciában egy palackba zárt üzenetet sodor partra a tenger. A foszladozó papíron már alig olvashatók a vérrel írt sorok, amelyben egy testvérpár kér segítséget. A vizsgálódó helyi rendőrök kiderítik, hogy a palackot Dániában dobták vízbe, 1996-ban. Így kerül az ügy a koppenhágai rendőrség döglött aktákkal foglalkozó Q-ügyosztályára, Carl Morck nyomozó asztalára. Carl (Nikolaj Lie Kaas), valamint segítői, Assad (Fares Fares) és Rose (Johanne Louise Schmidt) gyorsan rájönnek arra, hogy a levelet Magdalena írta, akit Samuel öccsével együtt raboltak el tizenhárom évvel ezelőtt, ám az eltűnésüket a zárkózott, vallási közösségben élő szülők annak idején nem jelentették. De élnek, élhetnek-e még, s ha igen, vajon hol tartják fogva őket?

A Palackposta Jussi Adler-Olsen világhírű bestsellerének adaptációja, mely hatalmas, rekord nézettséget ért el Dániában. A film a Magyarországon is nagy sikerrel bemutatott Nyomtalanul és a Fácángyilkosok után a dán író Q-ügyosztály esetei szériájának harmadik moziadaptációja, amelynek forgatókönyvírója ezúttal is Nikolaj Arcel. Arcel a világsikert aratott A tetovált lány forgatókönyvírójaként, valamint az Oscar- és Golden Globe-jelölt Egy veszedelmes viszony című film rendezőjeként vált világszerte ismertté. A Palacposta rendezője Hans Petter Moland, a kortárs norvég filmgyártás egyik legjelesebb képviselője, akinek filmjeit előszeretettel jellemzi a fekete humor. Korábban olyan filmeket rendezett, mint a Hajszál híján úriember és Az eltűnés sorrendjében. A Palackposta versenyben volt a rangos 70. Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztiválon.
Palackposta (2016) Fares Fares, Nikolaj Lie Kaas
Palackposta (2016) plakát
Szereplők: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Johanne Louise Schmidt, Jakob Oftebro, Pal Sverre Hagen, Jakob Ulrik Lohmann, Amanda Collin, Signe Anastassia Mannov, Soren Pilmark, Morten Kirkskov, Olivia Terpet Gammelgaard, Jasper Moller Friis
Rendező: Hans Petter Moland
Író: Jussi Adler-Olsen
Forgatókönyv: Nikolaj Arcel
Operatőr: John Andreas Andersen
Vágó: Olivier Bugge Coutté, Nicolaj Monberg
Zene: Nicklas Schmidt
Látványtervező: Soren Schwartzberg
Jelmez, kosztüm: Manon Rasmussen
Producer: Peter Aalbaek Jensen, Louise Vesth
Stúdió: Zentropa Entertainments20, Det Danske Filminstitut, Film Väst
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 112 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. augusztus 25.

Palackposta (2016) szinkronos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek