Mozifilmek
Florence - A tökéletlen hang (Florence Foster Jenkins)
Florence Foster Jenkins (Mery Streep) bármire képes, hogy ünnepelt operaénekesnő legyen, annak ellenére, hogy szörnyű hangja van.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Florence - A tökéletlen hang

Florence Foster Jenkins

angol film (2016)
vígjáték, dráma, életrajzi
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Florence Foster Jenkins (Mery Streep), a gazdag és nagylelkű New York-i örökösnő kislánykora óta arról ábrándozik, hogy híres énekesnő lesz belőle. Imádja az operát, őszintén lelkesedik a zenéért, és nagyon elszánt. Még egy olyan aprócska dolog sem tántoríthatja el céljától, mint hogy fülsiketítően hamisan nyivákol, képtelen tisztán kiénekelni a hangokat, nem tudja pontosan tartani a ritmust, és eszméletlenül rossz a kiejtése, ami egy olasz áriánál nem elhanyagolható szempont.
Férje és menedzsere, az arisztokratikus fellépésű angol színész, St. Clair Bayfield (Hugh Grant) zártkörű koncerteket szervez, hogy imádott felesége csilloghasson a színpadon. A zeneimádó asszony pedig annyira felbátorodik a kezdeti sikereken, hogy egyszer csak bejelenti, nyilvános koncertet ad, méghozzá nem is akárhol: a híres-nevezetes Carnegie Hallban. A New York-i közönség annyira várja Florence különleges fellépését, hogy pillanatok alatt elkapkodják a jegyeket. Bayfieldnek és Florence rémült zongorakísérőjének, Cosmé Mc Moonnak (Simon Helberg) minden rafinériájára szüksége lesz, hogy felkészítse a lelkes művésznőt: az előadásnak talán nem lesz olyan kirobbanó fogadtatása, mint ahogy azt az eleven énekesnő elképzeli. De Florence hisz abban, amit csinál, és semmilyen akadály nem állhat boldogsága útjába.

Stephen Frears filmje Florence Foster Jenkins igaz története alapján, Meryl Streep, Hugh Grant és Simon Helberg főszereplésével.
Üdítő vígjáték egy eltökélt nőről, aki nyivákoló hangjával, különleges előadásaival teljesen rabul ejtette a New York-i művészvilágot. Az előkelő hölgy történetéből, már 2015-ben is készült film, Marguerite - A tökéletlen hang címmel, melyet a francia Xavier Giannoli rendezett.
Florence - A tökéletlen hang (2016) Meryl Streep, Hugh Grant
Florence - A tökéletlen hang (2016) poszter
Szereplők: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Rebecca Ferguson, Nina Arianda, Stanley Townsend, Allan Corduner, Christian McKay, David Haig, John Sessions, John Kavanagh, Brid Brennan
Rendező: Stephen Frears
Forgatókönyv: Nicholas Martin
Operatőr: Danny Cohen
Vágó: Valerio Bonelli
Zene: Alexandre Desplat
Látványtervező: Alan MacDonald
Jelmez, kosztüm: Consolata Boyle
Producer: Michael Kuhn, Tracey Seaward
Stúdió: Qwerty Films, Pathé Pictures International, BBC Films
Forgalmazó: Freeman Film
Hossz: 110 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. szeptember 8.

Florence - A tökéletlen hang (2016) előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek