Mozifilmek
Fantomfiú (Phantom Boy)
Egy különleges képességgel rendelkező kisfiú, segít a tolószékbe kerülő rendőrnek kézre keríteni, a New Yorkot veszélyeztető gengsztert.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Fantomfiú

Phantom Boy

francia, belga film (2015)
animációs
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Leo nem hétköznapi kisfiú, egészen különleges képességgel rendelkezik. Egy titokzatos betegség révén képes fantomfiúvá változni: kilépve a testéből, repülő szellemalakban fedezi fel a várost, miközben a teste látszólag békésen alszik az ágyon. A kórházban megismerkedik és összebarátkozik egy rendőrtiszttel, aki megsebesült, miközben egy veszélyes gengsztert igyekezett letartóztatni. A bűnöző célja, hogy átvegye az irányítást New York energiaellátása felett és ezen keresztül döntse káoszba a metropoliszt. Leo különleges képessége segítségével, a rendőrrel közösen igyekszik megállítani a gengsztert és megakadályozni New York pusztulását.

A Fantomfiú a Jean-Loup Felicioli - Alain Gagnol rendezőpáros új alkotása, akiket 2012-ben Oscar-díjra jelöltek az Egy macska kettős élete című egészestés animációs filmjükért, és többek között a Rangóval, a Csizmás, a kandúrral és a Kung Fu Panda 2-vel versengetek az Amerikai Filmakadémia elismeréséért. A Fantomfiú 2015-ben a budapesti Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon az egészestés filmek versenyében fődíjat nyert, előtte pedig a világ legrangosabb animációs filmfesztiválján, Annecyben szerepelt a programban. A Fantomfiú egyszerre izgalmas szuperhősfilm, torokszorító családi dráma és megkapó példabeszéd a magasabb jóról, emberi kapcsolatokról, barátságról és önfeláldozásról. A Fantomfiú a film noirok legszebb hagyományait ötvözi a fiatalok fantáziáival, s mindezt a Felicioli – Gangol rendezőpáros mással össze nem téveszthető stílusában.
Fantomfiú (Phantom Boy) francia-belga animációs film
Fantomfiú (2015) magyar plakát
Szereplők/Hangok: Edouard Baer, Jean-Pierre Marielle, Audrey Tautou, Jackie Berroyer, Alex Gagnol, Noa Bernaoui-Savreux, Patrick Ridremont, Patrick Descamps, Yves Barbaut
Rendező: Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol
Forgatókönyv: Alain Gagnol
Zene: Serge Besset
Producer: Jacques-Rémy Girerd, Eric Beckman, Tim Martens
Stúdió: Folimage, Lunanime, France 3 Cinéma
Forgalmazó: Vertigo Média
Hossz: 84 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. szeptember 15.

Fantomfiú (Phantom Boy) előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek