Mozifilmek
Gagarin (Gagarin: First in Space)
Jurij Gagarin szovjet űrhajós története, aki 1961-ben első emberként hódította meg a világűrt és ezzel történelmet írt.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Gagarin

Gagarin. Pervyy v kosmose / Gagarin: First in Space

orosz film (2013)
történelmi, életrajzi, dráma
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
1961. április 12-én Jurij Gagarin szovjet kozmonauta a világ első űrhajósaként vonult be a történelemkönyvekbe, miután Vosztok-1 űrhajóval 108 perc alatt megkerülte a Földet és egy Engelsz nevű kisváros mellett sikeresen földet ért.
Gagarin egyike volt a szovjet űrprogram 20 fős csoportjának, akiket több mint 3000 elit vadászpilótából választottak ki az egész Szovjetunió területéről, hogy egy extrém terheléseket is magában foglaló kiképzés során felkészítsenek az űrutazásra. Húsz legendás pilóta, akik szakmájuk legjobbjának számítottak, bár egyikük sem sejthette, hogy végül kit választanak ki az első emberi űrutazás történelmi feladatára. Amikor végül Gagarint kiválasztották, megkezdődött a felkészítése az akkor még tulajdonképpen ismeretlen területen való bevetésre...egy életre szóló utazásra.
A mindössze 1,6 m3 térfogatú leszállókabinba szíjazva Gagarin eltöpreng az életén, amit gyökeresen megváltoztatott szovjet űrprogram fáradhatatlan törekvése, hogy bármi áron, de elsőként hódítsák meg a világűrt. A látványos kivitelezésű, igaz történeten alapuló történelmi dráma amellett, hogy bemutatja a földműves családba született űrutazó Gagarin emberi oldalát, betekintést enged az űrverseny egyik legintenzívebb időszakába.

Pavel Parkhomenko látványtervező első rendezése, látványos filmdráma a legnagyobb versenyről a történelemben: az első emberi űrutazásról és a népszerű űrhajós Jurij Gagarin igaz történetéről, aki 1961-ben első emberként hódította meg a világűrt.
A film érdekessége, hogy 108 perces, pontosan annyi amennyi idő alatt Gagarin megkerülte a Földet és sikeresen földet ért.
A látványos mozifilmet feliratos és szinkronos verzióban is vetítik majd a hazai mozik.
Gagarin (2013) Látványos filmdráma az első emberi űrutazásról!
Gagarin (2013) plakát
Szereplők: Yaroslav Zhalnin, Mikhail Filippov, Olga Ivanova, Vadim Michman, Vladimir Steklov, Viktor Proskurin, Nadezhda Markina, Daniil Vorobyov, Inga Strelkova-Oboldina, Vladimir Chuprikov, Anatoliy Otradnov, Danila Bukrin
Rendező: Pavel Parkhomenko
Forgatókönyv: Andrey Dmitriev, Oleg Kapanets
Operatőr: Anton Antonov
Vágó: Marat Magambetov, Mariya Manenkova, Anthony Waller
Zene: George Kallis
Látványtervező: Pavel Parkhomenko
Producer: Oleg Kapanets, Igor Tolstunov
Stúdió: Kremlin Films
Forgalmazó: Pannonia Entertainment, Freeway Entertainment
Hossz: 108 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. október 20.

Gagarin (2013) előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek