Mozifilmek
Soul Exodus (2016) zenés, dokumentumfilm
Öt amerikai klezmerzenész keresi a gyökereiket, önmagukat, zsidó identitásukat, egyfajta fordított exodusként, nyugatról keletre utazva.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Soul Exodus

magyar film (2016)
dokumentum, zenés
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Bereczki Csaba Soul Exodus című új, egészestés, zenés dokumentumfilmjének középpontjában a The Brothers Nazaroff hagyományos klezmerzenét játszó alkalmi formáció tagjai állnak. Az amerikai születésű zenészek – Michael Alpert, Dan Kahn, Psoy Korolenko, Bob Cohen, Jake Shulman-Ment – a klezmeren keresztül keresik gyökereiket, önmagukat, zsidó identitásukat. A Soul Exodus szereplői egyfajta fordított exodusként kelnek útra: hajóval utaznak nyugatról keletre, Montrealból New York, Párizs, Berlin, Budapest, Nagyvárad érintésével jutnak el Besszarábiába, Moldovába.

Bereczki legújabb alkotásával a korábbi zenés dokumentumfilmjével – Életek éneke (2008) – megkezdett sorozatát folytatja, amelyben nemcsak a zenész, a hangszer és a zene közötti kapcsolódásokat kutatja és ábrázolja, hanem a zenén keresztül a lélek mélységébe hatol. Míg az Életek éneke fókuszában a tradicionális erdélyi népzene áll, a Soul Exodus a zsidó identitás világába kalauzol: a rendező nemcsak fizikailag és zeneileg dokumentálja az állomásokat, de a lélek utazását is megmutatja. A Soul Exodus összetett, zenés road movie, lelki utazás önmagunkba, önmagunkért. A film a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült.
Soul Exodus (2016) Bereczki Csaba zenés, dokumentumfilmje
Soul Exodus (2016) plakát
Szereplők: Michael Alpert, Dan Kahn, Psoy Korolenko, Bob Cohen, Jake Shulman-Ment
Rendező: Bereczki Csaba
Forgatókönyv: Bereczki Csaba
Operatőr: Nemes Tibor
Vágó: Lemhényi Réka
Producer: Sándor Pál
Forgalmazó: Mozinet
Hossz: 95 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. december 15.

Soul Exodus (2016) feliratos előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Soul Exodus jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek