• Krimi: Az éjszaka törvénye
Mozifilmek
Az éjszaka törvénye (Live by Night) krimi, dráma, gengszterfilm
Boston, 1926: áramlik a tiltott szesz, golyók repülnek. Joe Coughlin (Ben Affleck) egy magas rangú rendőr fia is beleveti magát az alvilági életbe.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Az éjszaka törvénye

Live by Night

amerikai film (2016)
krimi, dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Boston, 1926: mindenből sok van, ami tilos - az alkohol, a gyilkosság, a bűn minden formája természetes. Joe Coughlin (Ben Affleck) egy magas rangú rendőr legkisebb fia is boldogan veti bele magát a titkos szeszfőzdék, gengszterbandák és korrupt zsaruk világába, és a kisstílű tolvajból nemsokára a város egyik legsikeresebb rumcsempésze lesz. Joe élvezi a hatalmat és a pénzt, de az élet sötét oldalának súlyos ára van. Ahol golyók röpködnek, gyilkolnak a hatalomért, nincs család, nincs barát, nincs szerető, senkiben sem lehet bízni. Bostonból Tampába, onnan Kubába vezet az útja - egyre mélyebbre merül a bűnbe, egyre gátlástalanabb és kegyetlenebb... de közben szerelmes lesz, és ez talán megváltoztatja. Vagy rájön, hogy már nem érdemes változnia - hiszen úgysem hinné el neki senki.

Ben Affleck - a Hideg nyomon, Tolvajok városa, az Oscar-díjas Az Argo-akció után - visszatért a rendezői székbe, és Dennis Lehane könyvéből készített belevaló gengszterfilmet. Az éjszaka törvényét egyébként Ben Affleck nemcsak rendezi, hanem a forgatókönyvet is ő írta, valamint a főszerepet is ő játssza. A film egyik producere pedig Leonardo DiCaprio. Affleck talán eddigi legambíciózusabb rendezése, az alkoholtilalom időszakának egy eddig nem ismert részletét mutatja be, csupa világsztárral.
Az éjszaka törvénye (2016) Ben Affleck filmje
Az éjszaka törvénye (Live by Night) magyar poszter
Szereplők: Ben Affleck, Brendan Gleeson, Chris Cooper, Zoe Saldana, Scott Eastwood, Elle Fanning, Sienna Miller, Chris Sullivan, Anthony Michael Hall, Titus Welliver, Chris Messina, Max Casella, Robert Glenister, Derek Mears
Rendező: Ben Affleck
Író: Dennis Lehane
Forgatókönyv: Ben Affleck
Operatőr: Robert Richardson
Vágó: William Goldenberg
Zene: Harry Gregson-Williams
Látványtervező: Jess Gonchor
Jelmez, kosztüm: Jacqueline West
Producer: Ben Affleck, Leonardo DiCaprio, Jennifer Davisson Killoran, Jennifer Todd
Stúdió: Appian Way, Pearl Street Films, Warner Bros.
Forgalmazó: InterCom
Hossz: 128 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. január 26.

Az éjszaka törvénye (2016) hivatalos, magyar szinkronos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek