Mozifilmek
Mártírok (2016) orosz dráma
A gimnazista diák Veniamin, egyre furábban kezd viselkedni. Az anyja drogra gyanakszik, pedig egész másról van szó: vallási fanatikussá vált.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Mártírok

(M)uchenik / The Student

orosz film (2016)
dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
A tizenéves gimnazista Veniamin először csak nem akar részt venni az iskolai úszáson, majd egyre furcsábban kezd viselkedni. Anyja azt gyanítja, drogozik, pedig egészen másról van szó: a fiú vallási fanatikussá vált. Hamarosan teljesen felbolygatja anyja, osztálytársai és az egész középiskola életét. Veniamin egyedül a Szentírásra esküszik és meggyőződése, hogy a világ elvesztette a harcot a Gonosszal szemben. Vallási fanatikusságával mindenkit kiborít, állandóan a Bibliából idéz és annak tanításait fegyverként fordítja mindenki ellen. A felnőttek hamarosan besokallnak a fiatal fiú provokációitól, mellyel megkérdőjelezi erkölcsi és hitbeli meggyőződésüket. Egyedül Elena, a biológiatanár veszi fel a kesztyűt.
Marius von Mayenburg Mártír című drámájából a neves orosz színházi, televíziós és filmrendező, Kirill Szerebrennyikov rendezett nagy hatású filmet. A Mártírok színdarabot nálunk Dömötör András rendezésében a Katona József Színház is játszotta.
Mártírok (2016) orosz filmdráma
Mártírok (2016) poszter
Szereplők: Pyotr Skvortsov, Viktoriya Isakova, Yuliya Aug, Aleksandra Revenko, Aleksandr Gorchilin, Svetlana Bragarnik, Irina Rudniktskaya, Nikolay Roshchin, Anton Vasilev
Rendező: Kirill Serebrennikov
Író: Marius von Mayenburg
Forgatókönyv: Kirill Serebrennikov
Operatőr: Vladislav Opelyants
Zene: Ilya Demutskiy
Jelmez, kosztüm: Tatyana Dolmatovskaya
Producer: Yuriy Kozyrev, Diana Safarova, Ilya Stewart
Stúdió: Hype Film
Forgalmazó: Magyarhangya
Hossz: 117 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. január 12.

Mártírok (2016) díjak és jelölések:

Cannes Nemzetközi Filmfesztivál (2016) - François Chalais Díj: Kirill Szerebrennyikov Cannes Nemzetközi Filmfesztivál (2016) - Un Certain Regard-díj jelölés: Kirill Szerebrennyikov

Mártírok (2016) magyar feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek