Mozifilmek
Háziúr kiadó (2016)
Az egyedül élő, nyugdíjas Hubert élete a feje tetejére áll, amikor egy félreértés miatt, házvezetőnő helyett lakótársakat kap.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Háziúr kiadó

Adopte un veuf / Roommates Wanted

francia film (2016)
vígjáték
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Mikor az ember magára marad, hogy jobb kedvre derítse magát, adódhat ötlete, amit megbán.

Hubert Jacquin, az egykoron megbecsült szülészorvos a magányos nyugdíjasok ingerszegény életét éli. Nemrég köszönt el munkahelyétől és szeretett felesége is a közelmúltban hunyt el. A teljes apátiából barátja, Samuel próbálja megmenteni, nem sok sikerrel. Hubert, ellenállva minden kísérletnek, inkább a Párizs belvárosában található hatalmas, négy hálószobás lakása biztonságát választja. Kedvenc pékségében is aggódva figyelik elmagányosodását, ahol végül rábeszélik, fogadjon fel egy házvezetőnőt. Csakhogy a házvezetőnő helyett egy albérletet kereső telefonszámát hívja fel. Manuela, a fiatal és extravagáns lány szinte azonnal felforgatja Hubert életét. Egy közösen átbulizott éjszaka mámoros pillanatában Hubert még abba is beleegyezik, hogy a két további üres szobáját is kiadja. Mire józanul is végig gondolhatná, már késő, a lakótárs keresés kezdetét vette. Marion, a szorongó nővér és Paul-Gérard, a válófélben lévő ügyvéd már friss lakótársként jön szembe az előszobájában reggelente.
Az alapvető különbségek ellenére a négy karakter látszólag igen hamar összecsiszolódik, csakhogy a magánéletük alakulásai nem várt hatással lesznek közös együttlétükre, és Hubertnek sem könnyű a saját szokásaitól, beidegződéseitől megválnia.

Francois Desagnat (A 11 parancsolat) filmje, a kacagtató francia vígjátékok hírnevét öregbíti tovább, egyszerre szórakoztató mind a fiatal közönségnek, mind az idősebb korosztálynak. A film központi figurájának szerepében, André Dussolliér (Hosszú jegyesség) látható, az életét felforgató albérlőket pedig Bérengére Krief, Julia Piaton és Arnaud Ducret alakítja.

A kacagtató vígjátékot még a mozipremier előtt, a Frankfón Filmnapokon vetítik március 3-án, pénteken 18:30-kor, amit közönségtalálkozó követ: a film rendezője, Francois Desagnat és a főszereplők egyike, Julia Piaton színésznő lesz a vendég.
Háziúr kiadó (Roommates Wanted)
Háziúr kiadó (2016) magyar plakát
Szereplők: André Dussollier, Bérengère Krief, Arnaud Ducret, Julia Piaton, Nicolas Marié, Panayotis Pascot, Audrey Looten, Mathieu Madenian, Nathalie Roussel, Guillaume Delorme, Blanche Gardin, Vincent Desagnat, Cyprien Craipeau, Sylvie Lachat, Thomas Ruat, Natalie Beder, Alexandre Blazy, Benoit Chazal, Camille Solal, Juliette Tresanini, Frank Molinaro, Ilane Touitou, Jérôme Corcos, Thierry Lanckriet, David Van Severen, Luc Piat, Mathieu Intikalau, Mathieu Milella, Olivier Sa, René Chapeau
Rendező: François Desagnat
Forgatókönyv: Jérôme Corcos, François Desagnat, Catherine Diament, Mathieu Madenian, Richard Pezet, Romain Protat
Operatőr: Vincent Gallot
Vágó: Beatrice Herminie
Zene: Fabien Cahen
Látványtervező: Samantha Gordowski
Producer: Jérôme Corcos, Antoine Pezet
Stúdió: Nac Films, Someci, TF1 Films Production
Forgalmazó: MTVA
Hossz: 97 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. március 16.

Háziúr kiadó (2016) szinkronos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek