Mozifilmek
Julieta (2016)
A középkorú Julieta (Emma Suarez) már évek óta nem látta lányát, ám miután összefut lánya barátnőjével, úgy dönt szembenéz fájdalmával.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Julieta

Julieta

spanyol film (2016)
dráma, romantikus
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Julieta (Emma Suarez) Madridban él lányával, Antíával (Adriana Ugarte). Mindketten rettenetesen szenvednek az apa, Xoan elvesztésétől. S az idő, ahelyett, hogy begyógyítaná a sebeket, csak eltávolítja egymástól a két nőt. 18. születésnapja után Antía szó nélkül lelép otthonról, magára hagyva anyját. 12 év elteltével egy véletlen találkozás lánya barátnőjével, felszakítják sebeit és előtörnek benne a régi emlékek. Julieta visszaköltözik partnerétől a régi házukba, abban a reményben hogy egy nap levelet kap tőle. Magányosan gondolataival naplóírásba kezd, emlékeit felidézve, hogy szembenézzen fájdalmával. Kétségbeesetten próbálja megtalálni a lányát, ám egyre csak azzal szembesül, milyen keveset is tudott róla idáig.
A Julieta egy a bizonytalanságtól szenvedő anya drámája. Történet végzetről, lelkiismeret-furdalásról és arról megfejthetetlen rejtélyről, hogyan vagyunk képesek kilépni egy szeretettünk életéből, mintha az soha nem is jelentett volna számunkra semmit. Mintha soha nem is létezett volna.

Pedro Almodóvar, a filmművészet élő legendája huszadik nagyjátékfilmjében ismét női sorsokról mesél, ahogy tette azt többek között a Mindent anyámról vagy az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című remekműveiben. A Julieta a The Guardian és a New kritikusa szerint a spanyol rendező legjobb munkája az elmúlt tíz évben. Tavaly ez volt a Spanyol Filmakadémia Oscar-nevezettje a legjobb idegen nyelvű film díjáért. A forgatókönyvet Almodóvar az irodalmi Nobel-díjas Alice Munro elbeszélései alapján írta.
Julieta (2016) Pedro Almodóvar filmje
Julieta (2016) poszter
Szereplők: Emma Suárez, Adriana Ugarte, Daniel Grao, Inma Cuesta, Darío Grandinetti, Michelle Jenner, Pilar Castro, Nathalie Poza, Susi Sánchez, Joaquín Notario, Priscilla Delgado, Blanca Parés, Ariadna Martín, Rossy de Palma, Sara Jiménez, Ramón Agirre, Tomás del Estal, Mariam Bachir, Luis Iglesia, Lupe Roda, Monti Castiñeiras, Agustín Almodóvar, María Mera, Paqui Horcajo, Cecilia Rivera, Ramón Ibarra, Mari Carmen Sánchez, Oscar Rus, Jorge Pobes, Cuco Usín
Rendező: Pedro Almodóvar
Író: Alice Munro
Forgatókönyv: Pedro Almodóvar
Operatőr: Jean-Claude Larrieu
Vágó: José Salcedo
Zene: Alberto Iglesias
Látványtervező: Barfutura, Antxón Gómez
Jelmez, kosztüm: Sonia Grande
Producer: Agustín Almodóvar, Esther García, Diego Pajuelo, Bárbara Peiró
Stúdió: Echo Lake Entertainment, Canal+ France, Ciné +
Forgalmazó: Cinetel Kft.
Hossz: 99 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. május 4.

Julieta (2016) díjak és jelölések:

Cannes-i fesztivál (2016) - Arany Pálma jelölés: Pedro Almodóvar

Julieta (2016) magyar feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek