Mozifilmek
Vademberek hajszája (Hunt for the Wilderpeople) kaland, vígjáték, dráma
Egy baleset következtében, a 13 éves Ricky a hegyekben ragad újdonsült nevelőapjával. Mindenki azt hiszi elrabolták, ezért hajtóvadászatot indítanak.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Vademberek hajszája

Hunt for the Wilderpeople

új-zélandi film (2016)
kaland, vígjáték, dráma
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Ricky (Julian Dennison), a dacos városi kölyök új nevelőszülőkhöz kerül, Új-Zéland vadregényes tájaira. A kezelhetetlen srác a kissé furcsa, de szeretetteljes Bella néni és új kutyája, Tupac körében hamar otthonra lel, bár a zsémbes és magának való Hec bácsival (Sam Neill) nehezen találja a közös hangot. Amikor egy váratlan tragédia miatt Rickyt újra a gyermekvédelem felügyelete fenyegeti, a javítóintézet elől inkább hegyekbe menekül. Hec bácsi persze könnyedén rátalál, ám egy veszekedés és baleset miatt hetekre a dzsungelben ragadnak. Országos körözést adnak ki rájuk, és az újonnan törvényen kívülivé vált párosnak választania kell: vagy a saját fejük után mennek, vagy összefognak és megpróbálják együtt túlélni a nagy kalandot.

Az új-zélandi Taika Waititi (Hétköznapi vámpírok) szívmelengető ugyanakkor őrülten vicces filmje, Sam Neill és Julian Dennison főszereplésével. A történet alapjául Barry Crump Új-Zélandban kultikus státuszú regénye – ahogy Waititi emlegeti az interjúkban, „az új-zélandi Úton”– szolgál, amit minden új-zélandi tinédzser elolvas, mikor az identitását keresi. Waititi autós-, tank- és helikopterüldözéssel turbózott az anyagon és mindig jókor elsütött, frappáns poénokkal hangolta át az eredetileg borúsabb hangulatú regényt. A 19 nemzetközi fesztiváldíjjal elismert és a 2016-os miskolci Cinefesten egyből közönség-kedvenccé vált Vademberek hajszája egyszerre fergeteges és elgondolkodtató közönségfilm, amely kortól függetlenül mindannyiunkban felidézi a felnőtté válás nehézségeit, és hogy kik voltak azok, akik elkísértek minket ezen az úton.
Vademberek hajszája (2016) Sam Neill, Julian Dennison
Vademberek hajszája (2016) poszter
Szereplők: Sam Neill, Julian Dennison, Rima Te Wiata, Rachel House, Tioreore Ngatai-Melbourne, Oscar Kightley, Stan Walker, Mike Minogue, Cohen Holloway, Rhys Darby, Troy Kingi, Taika Waititi, Hamish Parkinson, Stu Giles, Lloyd Scott, Selina Woulfe, Mabelle Dennison, Sonia Spyve, Timothy Herbert, Tuss, Finn, John Campbell, Mihingarangi Forbes, Nadine Chalmers Ross, Sam Wallace
Rendező: Taika Waititi
Író: Barry Crump
Forgatókönyv: Taika Waititi, Te Arepa Kahi
Operatőr: Lachlan Milne
Vágó: Tom Eagles, Yana Gorskaya, Luke Haigh
Zene: Lukasz Pawel Buda, Samuel Scott, Conrad Wedde
Látványtervező: Neville Stevenson
Jelmez, kosztüm: Kristin Seth
Producer: Grae Burton, Sarah Cook, Bailey Mackey, Charlie McClellan, Carthew Neal, Matt Noonan, Cole Ryan, Leanne Saunders, Taika Waititi, James Wallace
Stúdió: Piki Films, Defender Films, Curious Film
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Hossz: 101 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. május 11.

Vademberek hajszája (2016) magyar feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek