Mozifilmek
A sóher (Radin) francia vígjáték
Francois életét egyetlen dolog határozza meg: a spórolás. Ám sóher világa fenekestül felfordul, amikor megtudja, hogy van egy lánya.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

A sóher

Radin

francia film (2016)
vígjáték
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Francois életét születésétől fogva egyetlen dolog határozza meg: a spórolás. Az anyai jó tanácsot tökélyre fejlesztette, s miközben euró százezrei vannak a bankszámláján, lejárt szavatosságú ételeket fogyaszt, továbbá mindenről leszokott, ami költséges, s úgy általában pénzbe kerül. Még a barátnőjével is szakított születésnapja előtt, hogy ne kelljen ajándékot venni neki. Nem csoda, hogy a szomszédjai, és munkatársai ki nem állhatják, és barátai sincsenek. Idegesítő takarékoskodását egy nap a váratlanul beállító, sosem látott lánya zavarja meg, akiről kiderül, hogy egy lejárt szavatosságú óvszer gyümölcse. A tinédzser ráadásul megtestesíti mindazt, ami ellen Francois egész életében küzdött: megjelenésével feltartóztathatatlanul elszabadulnak a költségek.

A sóher az elmúlt év egyik legnagyobb francia filmsikere volt, amely első helyen nyitott a francia mozikban és hetekig szerepelt a mozis bevételi toplistán. A sóher főszerepét napjaink egyik legsikeresebb francia komikusa, a többszörös díjnyertes Dany Boon alakítja (Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát!, Isten hozott az Isten háta mögött, Micmacs – Nagyban megy a kavarás, Szuper-hipochonder, Finánc a pácban). A Bűntelenül című filmjéért César-díjra jelölt Fred Cavayé filmjének a forgatókönyvét a több sikeres vígjátékot írt Laurent Turner ( 9 hónap letöltendő, Életem szerelme) és Nicolas Cuche (Semmihasznák) jegyzi. A film zenéjét pedig az a Klaus Badelt szerezte, aki többek között A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka vagy a Beavatás filmzenéjét is szerezte.
A sóher (2016) francia vígjáték
A sóher (2016) poszter
Szereplők: Dany Boon, Laurence Arné, Noémie Schmidt, Patrick Ridremont, Christophe Canard, Sébastien Chabal, Christophe Favre, Yvonne Gradelet, Karina Marimon, Isabelle Ziental, Audrey Rhodes-Greig, Marc de Panda, Pierre Diot, Laurent Fernandez, Anne-Sophie Girard, Matthieu Kassimo, Jérémy Lopez, Jean-Luc Porraz, Stéphan Wojtowicz
Rendező: Fred Cavayé
Forgatókönyv: Laurent Turner, Nicolas Cuche, Fred Cavayé, Olivier Dazat
Operatőr: Laurent Dailland
Vágó: Yann Malcor
Zene: Klaus Badelt
Jelmez, kosztüm: Marie-Laure Lasson
Producer: Fernando Victoria de Lecea
Stúdió: Jerico, TF1 Films Production, Mars Films
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 89 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. június 1.

A sóher (2016) szinkronos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek