Mozifilmek
Az óra (Slava)
Egy vasúti dolgozó több millió készpénzt talál a sínek között és becsületesen átadja a rendőröknek. A PR ügyvezető igazgató úgy dönt, kihasználja a helyzetet.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Az óra

Glory / Slava

bolgár, görög film (2016)
dráma
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Egy vasúti alkalmazott csöndben teszi a dolgát a munkahelyén, ahol eseménytelenül telnek hétköznapjai, miközben egyébként is kerüli a feltűnést. Egy napon a sínek között egy halom pénzt talál, és a becsületes férfinak meg sem fordul a fejében, hogy megtartsa a milliókat, inkább átadja a hatóságoknak. A közlekedési vállalat PR igazgatója a becsületes megtalálóban nemcsak a cég imázsát javító lehetőséget lát, hanem egyúttal arra is fel akarja használni a mit sem sejtő férfit, hogy segítségével eltussoljon egy korrupciós botrányt a cégnél. A kisember élete örökre megváltozik, s minél jobban szabadulna a korrupció és bürokrácia útvesztőiből, annál mélyebbre süllyed a fertőben. És ha mindez nem volna elég, még az apjától örökölt karóráját is elveszik tőle, s helyette jutalomként egy ócska digitális órával jutalmazzák meg. A férfi pedig semmi mást nem szeretne, mint kikerülni a reflektorfényből és visszakapni régi életét, valamint a családi karórát.

A bolgár rendezőpáros, Kristina Grozeva és Petar Valchanov (A lecke), második játékfilmjének világpremierje a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol Az óra a nemzetközi filmklub zsűri különdíját kapta. Az óra ezután számos nemzetközi filmfesztiválon szerepelt sikeresen, több tucat elismerést kapott, és díjazták Amerikában, Ázsiában és Európában is. Az alkotás, ami a korrupció, a hatalommal való visszaélés, az osztálykülönbségek és a városi és vidéki lét különbségeit tárja fel korunk Bulgáriájában, fontos társadalmi kérdéseket feszeget. A főszerepben látható Stefan Denolyubov, Margita Gosheva és Ana Bratoeva a rendezőpáros előző filmjében, A leckében is szerepeltek, ami a Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri különdíját nyerte el.
Az óra (Slava) filmdráma
Az óra (Slava/Glory) poszter
Szereplők: Stefan Denolyubov, Margita Gosheva, Ana Bratoeva, Nadejda Bratoeva, Nikola Dodov, Stanislav Ganchev, Mira Iskarova, Milko Lazarov, Hristofor Nedkov, Dimitar Sardzhev, Ivan Savov, Tanya Shahova, Dr. Georgi Stamenov, Deyan Statulov, Decho Taralezhkov, Kitodar Todorov, Nikolay Todorov
Rendező: Kristina Grozeva, Petar Valchanov
Forgatókönyv: Kristina Grozeva, Decho Taralezhkov, Petar Valchanov
Operatőr: Krum Rodriguez
Vágó: Petar Valchanov
Zene: Hristo Namliev
Jelmez, kosztüm: Kristina Tomova
Producer: Kristina Grozeva, Konstantina Stavrianou, Petar Valchanov, Irini Vougioukalou
Stúdió: Abraxas Film, Aporia Filmworks, Graal Films
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 101 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. június 8.

Az óra (Slava) hivatalos előzetes angol felirattal

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Az óra jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek