Mozifilmek
Out (2017) dráma
Miután elveszíti állását, a középkorú családapa elindul Lettországba, hogy munkát találjon és beteljesítse álmát: kifogjon egy nagy halat.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Out

Out

francia, magyar, cseh, szlovák film (2017)
dráma
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Ágoston (Terhes Sándor), a középkorú mérnök egy leépítés során elveszíti munkáját. Rövid gondolkodás után egy új állás reményében útnak indul a Baltikumba. Családját, feleségét és lányát hátrahagyva, egyedül vág neki élete új kihívásának. Új munkahelyén azonban nem tudnak az érkezéséről, és azzal kell szembesülnie, hogy átverte őt a munkaközvetítő. Ágoston nem adja fel, bármilyen munkát elvállalna az idegen országban, hogy ne valljon ismét kudarcot. Útkeresése során számos szürreális élmény, és valószínűtlen találkozások egész sora éri. Ágoston pedig nem akarja elfogadni, hogy szép lassan külföldön is meghiúsulnak az álmai és a reményei.

A felvidéki, kassai születésű Kristóf György első nagyjátékfilmjének premierje, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt. Az Out a filmfesztivál Un Certain Regard versenyszekciójába kapott meghívást. A szlovák-magyar-cseh koprodukció főszerepében a Jászai Mari-díjas Terhes Sándor látható (A nyomozó, A Nibelung-lakópark, Szelíd teremtés – A Frankenstein terv), operatőre pedig a Magyar Filmszemlén háromszor is a legjobb operatőr díjával jutalmazott, nemzetközi hírű Pohárnok Gergely (Hukkle, Taxidermia, Utóélet, Szabadesés).
Out (2017) Terhes Sándor és Guna Zarina
Out (2017) poszter
Szereplők: Terhes Sándor, Bárdos Judit, Bandor Éva, Ieva Norvele, Ieva Aleksandrova-Eklone, Bocsárszky Attila, Nemets Viktor, Guna Zarina, Ivars Brakovskis, Varis Klausitajs, Gáspár Tibor
Rendező: Kristóf György
Forgatókönyv: Horváth Eszter, Kristóf György, Papp Gábor
Operatőr: Pohárnok Gergely
Vágó: Brothánek Adam, Dunai László
Producer: Ivo Ceplevics, Guillaume de Seille, Jiri Konecny, Pusztai Ferenc, Taschler Andrea, Marek Urban
Stúdió: Arizona Films, Endorfilm, Film Angels Studio
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 88 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. június 15.

Out (2017) feliratos előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Out jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek