Mozifilmek
Egy kupac kufli (2017) magyar animációs, mese
Nem is kifli. Nem is kukac. Kufli. A kuflik több év vándorlás után, rábukkannak egy réti dombra, ahol új otthonra és kalandokra lelnek.

Egy kupac kufli

The Grickles

magyar film (2017)
animációs, mese
Korhatár nélkül megtekinthető!
A történetek főszereplője hét mesebeli lény: ők a kuflik. Nem is kifli, nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert annak is lennie kell valakinek.
A sorozat hét főszereplőjének mindegyike olyan, csak rá jellemző személyiséggel bír, mellyel a gyerekek könnyen tudnak azonosulni. A kuflik hosszú évek hazátlan vándorlása után, egy viharos éjszakán bukkannak rá az Elhagyatott Rétre, ahol végre otthonra lelnek. A réten találnak egy dombot, amelybe lakóüregeket ásnak maguknak, s kezdetét veszi nem mindennapi életük az új környezetben, mely rengeteg kalandot ígér. A nem egyszer különös, abszurd humorú történetek megidézik a gyerekek fantázia játékait.

Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült animációs mesesorozat mozifilm változata, mely az 5-9 éves közönséget célozza meg, de kisebbeknek és nagyobbaknak is egyaránt garantált szórakozást ígér.
Egy kupac kufli (2017) magyar animációs, mese
Egy kupac kufli (2017) poszter
Szereplők/Hangok: Scherer Péter (mesélő), Kinga Fazakas, Roland Kazi, Kristóf Jurik, Zoltán Turi, Athanasios Giouvanoudis, Zsanett Szántó, Bence Pigler, Attila Kisgáti, Darko Belevski, Péter Dörnyei, Ágnes Karikó, Márton Szűcs, Dávid László Tóth, László István Tóth
Rendező: Jurik Kristóf, Pálfi Szabolcs
Forgatókönyv: Dániel András
Zene: Alpár Balázs
Producer: M. Tóth Géza
Stúdió: Kedd Animációs Stúdió
Hossz: 83 perc
Korhatár: Korhatár nélkül megtekinthető!


Mozipremier: 2017. augusztus 17.

Egy kupac kufli (2017) előzetes 1

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek