Mozifilmek
Ultra (2017) dokumentum, sportfilm
246 km kilométernyi verejték és fájdalom. A dokumentumfilm, a világ talán legkeményebb ultramaratoni kihívását, a Sparthatlon futóversenyt dolgozza fel.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Ultra

Ultra

magyar, görög, francia, német film (2017)
dokumentum, dráma, sport
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Meddig kell elmenned, hogy közel kerülj magadhoz?
Az Ultra egyszerre vezet el a fizikai teljesítőképesség határára és az emberi lélek mélyére. Simonyi Balázs és forgatócsoportja öt versenyző küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen – a filmnek pedig igazi különlegessége, hogy a rendező is többszörös teljesítő, az öt szereplő közül az egyik maga az alkotó.

A Spartathlon szintideje 36 óra, az Athéntól Spártáig hullámzó, és egy 1200 méter magas hegyet is meghódító futóverseny során 246 kilométert tesznek meg a célba érők. Egy ókori legendának állít emléket és Leonidász király szobra előtt ér véget ez az erőpróba, amely az egyik legnehezebb és legnagyobb presztízsű verseny a világon.
Simonyi eddig négyszer küzdötte le a távot. Az Ultra többi szereplőjével együtt – a fizikai verseny mellett – egy önismereti megmérettetésen vesz részt. Mindannyian magukkal és magukban is viaskodnak a futás alatt. Azon dolgoznak, hogy feldolgozzanak traumákat, vagy mélyebben megismerjék, elfogadják önmagukat. Megismerjük a versenyzők személyes motivációit a versenyen és azon túl, hogy miért indulnak el erre az extrém távolságra. A legnehezebb dolga Bélának, a kisvárosi pénzügyi kontrollernek van, aki már ötször próbálkozott sikertelenül – nevezését nem fogadják el a szervezők, így ő „Privát Spartathlont” fut: akkor indul el Athénból, amikor a többiek már megérkeztek Spártába. Vajon célba ér-e a hatodik próbálkozásra, kizárólag saját magára és a felesége segítségére támaszkodva?
Az Ultra izgalmas, őszinte és magával ragadó mozi. Szinte együtt dobban a szívünk a hétköznapok hőseivel, ismeretlenül is érezzük az erőt, amely tovább viszi őket még egy kicsit, vagy megállítja őket a cél előtt néhány kilométerrel. A legmodernebb technikákkal készült, rendkívül látványos drónfelvételekben gazdag film semmihez sem hasonlítható, különleges moziélmény.

HBO tizenötödik saját gyártású dokumentumfilmje, Simonyi Balázs rendezésével az egyik leghíresebb, legnagyobb presztízsű és egyben legnehezebb ultramaratoni kihívást, a Sparthatlon futóversenyét dolgozza fel. Alkotásukat jelölték az Európai Filmdíjra.
Ultra (2017) Simonyi Balázs filmje a Sparthatlon futóversenyről
Ultra (2017) poszter
Szereplők: Simonyi Balázs, Angel Pallaruelo, Gilles Pallaruelo, John Foden, Wojtek, Táncsics Judit, Herbert Ziefle, Pallaruelo Francoise, Eiolf Eivindsen, Annett Bahlcke
Rendező: Simonyi Balázs
Forgatókönyv: Simonyi Balázs
Operatőr: Hernáth Csaba, Lovasi Zoltán, Nagy Bálint, Révész Balázs, Simonyi Balázs, Vass Gergely, Vízkelety Márton
Vágó: Thomas Ernst
Zene: Alpár Balázs
Producer: Alföldi Nóra, Rea Apostolides, Yuri Averov, Imre Loránd Balázs, Józsa László, Hanka Kastelicová, Leonidas Liampeis, Simonyi Balázs, Závorszky Anna
Stúdió: Speak Easy Project, Anemon Productions, HBO Europe
Forgalmazó: Mozinet
Hossz: 85 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. szeptember 21.

Ultra (2017) előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek