Mozifilmek
Salamon király kalandjai (The Legend of King Solomon)
A meglehetősen szertelen Salamon éppen átvenné a trónt, amikor ellensége bosszúból démont küld rá és egy sivatag közepére száműzi őt.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Salamon király kalandjai

Being Solomon / The Legend of King Solomon

magyar, izraeli film (2017)
animációs
6 éven aluliak számára nem ajánlott!
Minden legenda mögött van egy történet, amit még nem mondtak el...
A 17 éves, meglehetősen szertelen Salamon király nemrég örökölte meg a trónt apjától, Dávidtól, azonban még nem érett meg az uralkodása, mindenből viccet csinál, és idős tanácsadójára is csak ritkán hallgat. Különleges képességét (ért az állatok és növények nyelvén) is csak csínytevésre használja. Legjobb barátja Tobi, a sivatagi róka, aki minden mókában hű társa. Mindeközben Jeruzsálem városa rendkívüli eseményre készül: Balkis, Sába királynőjének érkezésére. A terv a két fiatal összeházasítása. Ám mielőtt az esküvőre sor kerülne, Hadad, Edóm utolsó királyának a fia ront elő a tömegből, és esküt tesz, hogy apja bűnéért, Edóm lerombolásáért, bosszút áll Salamonon. Bosszújához megidéz egy démont, Salamon pedig a sivatag közepén találja magát, távol az országától. A királyfi és Tobi útnak indulnak, hogy visszaszerezzék a trónt, ám útjuk során számtalan kaland vár rájuk.

A magyar-izraeli koprodukcióban, a Cinemon Stúdió által készült Salamon király kalandjai, az első animációs film, ami a Filmalap támogatásával készült. A belga származású Albert Hanan Kaminski rendező, a József Attila-díjas Böszörményi Gyula forgatókönyvével, Temple Réka producer vezetésével, a régi-Disney-mesék hangulatát idéző stílusban készítették el az egész családot szórakoztató mesét.
Salamon király kalandjai (2017) magyar animációs film
Salamon király kalandjai (2017) poszter
Szereplők/Hangok: Nagy Ervin, Csöre Gábor, Pálmai Anna, Schneider Zoltán, Csankó Zoltán, Bogdányi Titanilla, Szacsvay László, Harsányi Gábor, Esztergályos Cecília
Rendező: Albert Hanan Kaminski
Forgatókönyv: Gyula Böszörményi, Albert Hanan Kaminski
Zene: Ady Cohen
Producer: Temple Réka, Edna Kowarsky
Stúdió: Cinemon Entertainment, Eden Productions
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 80 perc
Korhatár: 6 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. szeptember 28.

Salamon király kalandjai (The Legend of King Solomon) szinkronos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek