Filmek - mozi-dvd.hu

David Gilmour Live at Pompeii

Dátum: 2017. szeptember 08. péntek, 11:44
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Zenés film
David Gilmour Live at Pompeii (2017) koncertfilm
David Gilmour a Pink Floyd legendás énekes-gitárosának monumentális koncertfilmje, egyedülálló helyszínen, világszínvonalú zenekarral.

David Gilmour Live at Pompeii mozipremier

David Gilmour Live at Pompeii

angol film (2017)
zenés, koncertfilm
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
45 évvel a legendás Pink Floyd Live at Pompeii koncertfilm felvételei után, 2016. júliusában David Gilmour visszatért a római kori amfiteátrumba és a "Rattle That Lock" szólóalbumját népszerűsítő turné keretében 2600 szerencsés rajongó előtt adott két egymást követő estén koncertet. Gilmour megőrizte a monumentális Pink Floyd koncertek audio-vizuális performansz jellegét, a koncert során a lézerek és a pirotechnikai trükkök mellett egy hatalmas köríves vászonra kivetítve külön erre az előadásra készített élő videomix színesítette a válogatott dalokból álló koncertet.

A világszínvonalú zenészekből álló "all-star" banda David Gilmour szinte teljes életművét életre keltette a színpadon, köztük olyan Pink Floyd klasszikusokat is, mint a "Wish You Where Here", a "Shine On Your Crazy Diamond", a "Comfortably Numb", vagy a "One of These Days" - ez utóbbi az egyetlen, amely Adrian Maben 1971-es koncertfilmjében is szerepelt. Mindkét estén különleges előadásmódban élvezhette a közönség a "The Great Gig In The Sky" című szerzeményt is a "The Dark Side Of The Moon" albumról, amely nagyon ritkán szerepel Gilmour szólókoncertjein. A koncert a klasszikus Pink Floyd dalok mellett David Gilmour szólóalbumai, a Rattle That Lock és az On An Island legsikeresebb szerzeményeit is felvonultatta.

A dupla koncertről 4K minőségű mozifilm készült Gavin Elder rendezésében, amely 2017. szeptemberében világszerte több mint 2000 filmszínházban debütál. A koncertfilm egy, a pályája csúcsán lévő művész produkcióját örökítette meg, egy világszínvonalű zenekarral, egyedülálló helyszínen, megismételhetetlen élményt nyújtva a közönségnek. A David Gilmour Live at Pompeii koncertfilmet a kritikusok is egyöntetű lelkesedéssel fogadták, a The Guardian listáján a mű azóta is 5 csillagos értékeléssel szerepel.
David Gilmour Live at Pompeii (2017) koncertfilm
David Gilmour Live at Pompeii (2017) plakát
Rendező: Gavin Elder
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Hossz: 125 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mozipremier: 2017. szeptember 14.