Mozifilmek
A halál 50 órája (Battle of the Bulge)
1944 karácsonya előtt az amerikai erők szinte biztosak a győzelemben, ám a németek még nem adták fel, hogy megváltoztassák a háború állását.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

A halál 50 órája

Battle of the Bulge

amerikai film (1965)
dráma, történelmi, háborús
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
1944 karácsonya előtt az Ardennek vidékén állomásozó amerikai katonák körében elterjedt a hír, hogy a háború hamarosan befejeződik, sőt még az is szárnyra kel, hogy a közeli karácsonyra valamennyiüket behajózzák - hazafelé. Azonban a németek még nem adták fel, hogy megváltoztassák a háború állását. Kiley ezredes az egyetlen, aki német támadástól tart, de a parancsnokságon túlzottnak találják aggodalmát, és nem adnak hitelt szavainak.

A legnagyszerűbb háborús eposzt – a maga korának legnagyobb sztárjaival – közel ötven évvel ezelőtt, 1968-ban mutatták be Magyarországon, azonban ebben a formában, tökéletes hang- és képminőséggel még soha nem láthatta a nagyközönség.
A Henry Fonda, Robert Shaw, Charles Bronson, valamint a legjobb mellékszereplő kategóriában Golden Globe-díjra jelölt Telly Savalas közreműködésével, Ken Annakin rendezésében megszületett film az ardenneki ütközetet dolgozza fel, amely a második világháború egyik legfontosabb eseménye volt. A Ken Annakin rendezte alkotás három napba sűríti a majd egy hónapig tartó, három ország területén zajló csata eseményeit. Noha a mozi szereplői kitalált alakok, nagy részüket mégis valós történelmi személyiségekről mintázták.  A produkció igazi kuriózuma, hogy a tipikus amerikai háborús filmekkel ellentétben nem csupán az egyik oldalt mutatja be, hanem hasonló hangsúlyt kap mindkét fél. A halál 50 órája igazi izgalmakat tartogat a néző számára, miközben egy pillanatra sem ereszti, látványvilága pedig szinte meghazudtolja korát. A halál 50 órája most újra a mozivászonra költözik, abban a formában, amely méltó jelentőségéhez.

Az alkotást felújított digitális hanggal és képpel láthatja a közönség szeptember 15-től, csak egy héten át, a budapesti CORVIN mozi legnagyobb vásznán és a vidéki művészmozikban.
A halál 50 órája (1965) háborús, történelmi, dráma
A halál 50 órája (Battle of the Bulge) poszter
Szereplők: Henry Fonda, Robert Shaw, Robert Ryan, Charles Bronson, James MacArthur, Telly Savalas, Dana Andrews, George Montgomery, Ty Hardin, Pier Angeli, Barbara Werle, Hans Christian Blech, Werner Peters, Karl-Otto Alberty, Steve Rowland, Robert Woods, Charles Stalmaker, David Thomson, Sebastian Cavalieri, Raoul Perez, Jack Gaskins, Janet Brandt, Max Slaten, Carl Rapp, Axel Anderson, Bud Strait, Donald Pickering, Ben Tatar, Peter Herendeen, Richard Ziedman
Rendező: Ken Annakin
Forgatókönyv: Philip Yordan, Milton Sperling, John Melson
Operatőr: Jack Hildyard
Zene: Benjamin Frankel
Jelmez, kosztüm: Laure Lourié
Producer: Milton Sperling, Philip Yordan, Dino De Laurentiis, Sidney Harmon
Stúdió: United States Pictures, Cinerama Productions Corp.
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Hossz: 167 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. szeptember 14.

A halál 50 órája (1965) díjak és jelölések:

Golden Globe-díj (1966) - Legjobb filmzene jelölés: Benjamin Frankel
Golden Globe-díj (1966) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Telly Savalas

A halál 50 órája (Battle of the Bulge) feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 3 Átlagolt érték: 3.66
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek