Mozifilmek
A Pál utcai fiúk (1969) kaland, dráma, ifjúsági film
A 100 éve született Fábri Zoltán tiszteletére, Molnár Ferenc regényéből készült filmklasszikusa, digitálisan restaurálva újra a mozivásznon!

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

A Pál utcai fiúk

The Boys of Paul Street

magyar, amerikai film (1969)
dráma, kaland, ifjúsági film
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a füvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére, rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az ellenséges támadásra. Bokát választják vezérül, a többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna, szőke Nemecsek Ernő marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból a füvészkertiekkel szövetkezik. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelődik. A vézna kisfiú, hogy bebizonyítsa hűségét, visszaszerzi az ellenség által elrabolt grundzászlót. Akciója során kényszerű fürdőt vesz a füvészkerti tó hideg vizében. Elérkezik a csata napja. A lázasan fekvő Nemecsek kiszökik betegágyából és bátran veszi ki részét a harcból. Ő is hozzájárul a Pál utcaiak győzelméhez. De nem sokáig örülhet új főhadnagyi rangjának, mert a fürdés miatt tüdőgyulladást kap.

100 évvel ezelőtt, 1917. október 15-én született Fábri Zoltán filmrendező, akinek a nevéhez olyan legendássá vált alkotások fűződnek, mint a Körhinta, az Édes Anna, az Isten hozta, őrnagy úr!, A tanú, vagy Az ötödik pecsét. A centenárium alkalmából a Pannonia Entertainment együttműködésben a Magyar Nemzeti Filmarchívummal és a Magyar Nemzeti Filmalappal 2017. október 19-től bemutatja a magyar mozikban Molnár Ferenc világhírű regénye alapján készült filmje, A Pál utcai fiúk digitálisan restaurált változatát. A filmet országszerte közel 40 moziban vetítik majd.

A Pál utcai fiúk (1969) kaland, dráma, ifjúsági film
A Pál utcai fiúk (1969) poszter
Szereplők: Törőcsik Mari, Pécsi Sándor, Kozák László, Anthony Kemp, William Burleigh, John Moulder-Brown, Robert Efford, Mark Colleano, Gary O'Brien, Martin Beaumont, Paul Bartleft, Earl Younger, Vízi György, Julien Holdaway, Delmár Péter, Jancsó Nyika, Némethy Attila, Ebergényi Imre, Kentner Sándor, Paál László, Téry Árpád, Avar András, Pách János, Seri István, Zeitler Orsolya
Rendező: Fábri Zoltán
Író: Molnár Ferenc
Forgatókönyv: Bohem Endre, Fábri Zoltán
Operatőr: Illés György
Vágó: Szécsényi Ferencné
Zene: Petrovics Emil
Látványtervező: Romvári József
Jelmez, kosztüm: Schäffer Judit
Producer: Bohem Endre
Stúdió: Groskopf, MAFILM Stúdió
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Hossz: 104 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 1969. április 3. / 2017. október 19.

A Pál utcai fiúk (1969) HD előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek