• Dráma: 120 dobbanás percenként
Mozifilmek
120 dobbanás percenként (120 Beats Per Minute)
Az 1990-es évek elején, amikor az AIDS már évek óta szedi áldozatait, párizsi aktivisták elhatározzák, hogy felrázzák a közvélemény közönyét.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

120 dobbanás percenként

120 battements par minute / 120 Beats Per Minute

francia film (2017)
dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
120 dobbanás: ennyit ver átlagosan percenként a szív. A megtörtént eseményeket feldolgozó 120 dobbanás percenként a kilencvenes évek elején játszódik, amikor már évek óta szedte a HIV vírus és az AIDS az áldozatait. Aktivisták egy csoportja elhatározza, hogy felrázza a közvélemény közönyét a betegséggel szemben, s felhívja a figyelmet a különbözőségekre és azok fontosságára. A fiatalok az eszközökkel és célokkal kapcsolatban azonban nincsenek egyetértésben. Vannak közöttük radikális gondolkodásúak, mások pedig inkább mértékletességet hirdetnének. Az AIDS azonban kérlelhetetlenül szedi áldozatait, s többeknek nincs ideje egy lassan kibontakozó mozgalomra. A 120 dobbanás percenként a szerelem, a remény, az összefogás filmje, valamint az életé, ami erősebb a halálnál.

A 120 dobbanás az európai történelem egy fontos momentumát idézi meg megrázó őszinteséggel és mélységes humanizmussal. Az alkotás világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol Robin Campillo filmje volt a fesztivál legnagyobb szenzációja, és összesen négy díjat nyert: a zsűri nagydíja és a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díja mellett megkapta a Queer Pálmát és a François Chalais Díjat. A 120 dobbanás percenként Franciaország nevezettje az idegen nyelvű Oscar-díj kategóriában, továbbá jelölték az Európai Parlament Lux-díjára.
120 dobbanás percenként (2017) francia dráma
120 dobbanás percenként (BPM) poszter
Szereplők: Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz, Félix Maritaud, Médhi Touré, Aloïse Sauvage, Simon Bourgade, Catherine Vinatier, Saadia Bentaïeb, Ariel Borenstein, Théophile Ray, Simon Guélat, Jean-François Auguste, Coralie Russier, Samuel Churin, Yves Heck, Emmanuel Ménard, François Rabette, Caroline Piette, Naëlle Dariya, Pascal Tantot, Mehdi Rahim-Silvioli, Julien Herbin, Sabrina Aliane, Marco Horanieh, Bachir Saïfi, Kevin Dez, Emmanuel Pierre, Cécile Dominjon
Rendező: Robin Campillo
Forgatókönyv: Robin Campillo, Philippe Mangeot
Operatőr: Jeanne Lapoirie
Vágó: Robin Campillo, Stephanie Leger, Anita Roth
Zene: Arnaud Rebotini
Jelmez, kosztüm: Isabelle Pannetier
Producer: Hugues Charbonneau, Marie-Ange Luciani
Stúdió: Les Films de Pierre, France 3 Cinéma, Page 114
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 140 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. november 16.

120 dobbanás percenként (120 battements par minute) feliratos előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: 120 dobbanás percenként jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek