Mozifilmek
A Viszkis (The Whiskey Bandit)
Ambrus Attila pénztelenségéből a rablásban lát kiutat. Egyre több pénzintézetet foszt ki és csakhamar a Viszkis rabló néven válik hírhedtté.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

A Viszkis

The Whiskey Bandit

magyar film (2017)
akció, krimi, dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár whiskyt.
Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője... míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel.
Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával...

Antal Nimród (Kontroll) a valóságot és a fikciót ötvöző akciófilmje a kilencvenes évek legendás bankrablójáról, a „Viszkis rabló” néven hírhedtté vált Ambrus Attiláról.
A Viszkis (2017) akció, krimi, dráma
A Viszkis (2017) poszter
Szereplők: Szalay Bence, Móga Piroska, Schneider Zoltán, Klem Viktor, Gazsó György, Csuja Imre, Kaszás Gergely, Csöre Gábor, Oszter Sándor
Rendező: Antal Nimród
Forgatókönyv: Antal Nimród
Operatőr: Szatmári Péter
Vágó: Kovács Zoltán
Zene: Yonderboi
Látványtervező: Hujber Balázs
Producer: Hutlassa Tamás
Stúdió: Viszkis Film
Forgalmazó: InterCom
Hossz: 126 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. november 23.

A Viszkis (2017) hivatalos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek